Kiaušiniai – man tobulas atradimas pusryčiams. Mėgstu juos ir keptus, ir virtus, taip pat, žinoma, ir omletą su įvairiais priedais. Šį kartą pabandžiau brokolių ir „Brie“ sūrio derinį. Viskas puikiai tiko su aštria pomidorų salsa.
Omletui reikės:
4 kiaušinių,
4 brokolio šakelių,
gabalėlio „Brie“ sūrio,
žiupsnelio druskos, pipirų
Brokolius apverdame 5 min, perliejame šaltu vandeniu. Į keptuvę pilame kiaušinių plakinį, pagardintą druska ir pipirais, išdėliojame brokolius, šiek tiek pakepame uždengus dangčiu. Vėliau išdėliojame „Brie“ sūrį ir kepame, kol apskrus. Patiekiame su skrudintu batonu (jį dar įtriname česnaku) ir pomidorų salsa.
Pomidorų salsai reikės:
2 prinokusių pomidorų,
1 mažo mėlynojo svogūno,
1 česnako skiltelės,
žiupsnelio druskos, pipirų,
žiupsnelio aitriosios paprikos,
šviežių baziliko, mėtos lapelių,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. citrinos sulčių.
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, supjaustome. Dedame smulkintą svogūną, česnaką, kapotas mėtas ir baziliką. Pabarstome paprika, druska, pipirais ir pašlakstome aliejumi bei citrinos sultimis. Viską gerai išmaišome.
Daugiau - „Skonių kelionė“