Nusibodo paprastai keptos bulvės? Išbandykite jas kitaip

2019 m. rugsėjo 3 d. 16:42
Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“
Receptas
Šį vengrišką valgį galima patiekti kaip garnyrą, bet labai skanu valgyti ir vienas bulves, užsigeriant kefyru.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
  • 10 bulvių
  • 2 didelių svogūnų
  • 3 v.š. pomidorų padažo
  • 0,5 a.š raudonosios paprikos miltelių
  • 4 v.š. sviesto
  • krapų arba petražolių
  • druskos, pipirų
  • apie 0,5 litro sultinio
Svogūnus supjaustykite žiedais ir apkepinkite svieste, kol gražiai pagels. Bulves supjaustykite apvaliomis skiltelėmis, suberkite papriką, sudėkite pomidorų padažą, svogūnus, išmaišykite. Jei sultinys nėra sūrus, galima ant bulvių pabarstyti druskos, pipirų pagal skonį.
Dėkite bulves į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad jis apsemtų 2/3 bulvių. Kepkite 190-200 laipsnių orkaitėje apie valandą arba kol gražiai apskrunda ir išgaruoja skystis. Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.