Nusibodo paprastai keptos bulvės? Išbandykite jas kitaip

Šį vengrišką valgį galima patiekti kaip garnyrą, bet labai skanu valgyti ir vienas bulves, užsigeriant kefyru.

Vengriškai keptos bulvės.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Vengriškai keptos bulvės.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Sep 3, 2019, 4:42 PM, atnaujinta Aug 27, 2021, 4:30 PM

Reikės:

  • 10 bulvių
  • 2 didelių svogūnų
  • 3 v.š. pomidorų padažo
  • 0,5 a.š raudonosios paprikos miltelių
  • 4 v.š. sviesto
  • krapų arba petražolių
  • druskos, pipirų
  • apie 0,5 litro sultinio

Svogūnus supjaustykite žiedais ir apkepinkite svieste, kol gražiai pagels. Bulves supjaustykite apvaliomis skiltelėmis, suberkite papriką, sudėkite pomidorų padažą, svogūnus, išmaišykite. Jei sultinys nėra sūrus, galima ant bulvių pabarstyti druskos, pipirų pagal skonį.

Dėkite bulves į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad jis apsemtų 2/3 bulvių. Kepkite 190-200 laipsnių orkaitėje apie valandą arba kol gražiai apskrunda ir išgaruoja skystis. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: „Sodros“ antrojo ketvirčio gyventojų darbo pajamų apžvalga