Ingredientai:
- 150 g paprastų sausainių (aš panaudojau „Gaidelis“), susmulkintų į trupinius;
- 100 g ištirpinto sviesto;
- 150 g tamsaus šokolado, sulaužyto gabaliukais;
- 2 šaukštai riebesnio pieno arba liesesnės grietinėlės (10%);
- 1/2 stiklinės virto sutirštinto pieno;
- 1 indelis (250 ml) atšaldytos grietinėlės, skirtos plakti;
- 1 indelis (200 g) grietinės (naudojau 30 proc. riebumo, tačiau tiks ir liesesnė);
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 3 vidutinio dydžio bananai, supjaustyti plonais gabalėliais.
Gaminimo eiga
Sumaišykite į trupinius sumaltus sausainius su tirpintu sviestu ir šią masę sukrėskite į indą, kuriame patieksite desertą (tam puikiai tinka keramikiniai apvalūs indai ar dailios kepimo formos).
Šaukšto nugarėle (arba bulvių grūstuve) prispauskite tolygiai paskirstytą sausainių ir sviesto masę prie indo dugno ir kraštų. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings ir kol ruošite kitus sluoksnius.
Suberkite šokolado gabalėlius kartu su 2 šaukštais pieno (grietinėlės) į nedidelį puodą, tą puodą dėkite į kitą, didesnį puodą, kuriame verda truputis vandens (vanduo neturi siekti viršutinio puodo dugno!), ir pamažu maišydami išlydykite šokoladą.
Gauta mase padenkite sausainių trupinių pagrindą, tolygiai šaukšto nugarėle ištepdami per visą plotą, nepamiršdami kraštų. Padėkite į šaldytuvą 5 minutėms, kad sustingtų.
Ant šokolado sluoksnio ištepkite virto sutirštinto pieno sluoksnį ir paskirstykite tolygiai. Įdėkite į šaldytuvą.
Grietinėlę, cukraus pudrą ir grietinę plakite, kol masė taps puriomis minkštomis putomis. Atidėkite 1/3 masės, o į likusią įmaišykite smulkintus bananus.
Masę su bananais sukrėskite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus užtepkite atidėtą plaktos grietinėlės masę.
Atšaldykite ir patiekite.
Šaltinis – nidosreceptai.lt