Vienas produktas – keturi receptai: nuo pusryčių iki deserto

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris nežinia, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius.

Troškinys Phad Thai Wok.
Troškinys Phad Thai Wok.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-28 12:46, atnaujinta 2017-10-13 03:22

Kartais užtenka vieno ingrediento, kad valgis taptų kitoks nei įprastai – tai jo didenybė kokosų pienas.

Kokosų piene esantis manganas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kalis – sumažinti kraujospūdį, vitaminas C – stiprinti imunitetą, o cinkas – pristabdyti vėžinių ląstelių augimą, tad tai – beveik vaistinėlė šaldytuve. Be to, kokosų pieną gali vartoti laktozės netoleruojantys žmonės ir tie, kuriuos vargina virškinimo sutrikimai bei sulėtėjusi medžiagų apykaita.

Pusryčiams – kokosų pieno blyneliai

Kokosų piene yra riebiųjų rūgščių, galinčių sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir net turėti teigiamo poveikio gydant smegenų sutrikimus. Šie blyneliai yra labai maistingi, tad puikiai tiks pusryčiams.

Jums reikės:

1 indelio „Santa Maria“ kokosų pieno;

220 g visadalių grūdų kvietinių miltų;

110 g kvietinių miltų;

1,5 šaukšto granuliuoto cukraus;

1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 kiaušinio;

0,5 šaukštelio druskos;

2 šaukštelių aliejaus.

Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską supilkite į vieną didelį indą, kokosų pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį – į kitą. Atsargiai maišykite po truputį visus ingredientus, kol gausis vientisa grietinės konsistencijos masė. Gerai įkaitinkite keptuvę, ją patepkite aliejumi ir kepkite blynelius.

Papuoškite blynelius kokoso drožlėmis, bananais, ananasais ar uogomis, kurias turite.

Pietums – raudonojo kario ir moliūgų sriuba su kokosu pienu

Jums reikės:

1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno;

1 didelio moliūgo;

2 šaukštų aliejaus arba sviesto;

4 skiltelių česnako;

4 nedidelių šaloto svogūnų;

1 šaukštelio trinto imbiero;

2 šaukštų pomidorų pastos;

1 šaukštelio kari pastos;

1 džiovinto čili pipiro;

0,5 l vištienos sultinio;

1,5 šaukštelio druskos;

2 šaukštelių citrinų sulčių.

Stambiais gabalais supjaustykite moliūgą, sudėkite jį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Ištraukite, kad atvėstų, ir nulupkite žieveles. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnaką, svogūnus bei imbierą ir kepkite apie minutę. Sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar minutę. Sumažinkite ugnį ir viską kepkite dar 5 minutes, kol svogūnai visai suminkštės, tada sudėkite kario pastą ir čili pipirus dar minutei. Pabaigoje sudėkite moliūgo gabaliukus ir kepkite dar 5 minutes nuolat pamaišydami.

Supilkite kokosų pieną ir vištienos sultinį, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 30 min. Baigus virti, trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite druskos bei citrinų sultis ir tiekite sriubą į stalą.

Desertui – espresso ir kokosų pieno kremo ledai

Tai greitai ir paprastai paruošiamas desertas, nereikalaujantis nei gaminimo įgūdžių, nei sudėtingų ingredientų.

Jums reikės:

1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno kremo;

1/3 puodelio granuliuoto cukraus;

1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos;

2 puodelių šviežios espresso kavos;

Kad ledai būtų minštesni, galima įpilti pusę šaukštelio degtinės.

Į nedidelį indą supilkite kokosų pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą, kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Nuimkite indą nuo ugnies ir įmaišykite degtinę. Visą masę gerai išplakite kokteilinėje ir stingdinkite šaldiklyje apie 2 valandas, o dar geriau – per naktį.

Vakarienei – troškinys Phad Thai Wok

Jums reikės:

500 g kiaulienos (arba vištienos) filė;

1 valg. š. aliejaus;

1 pak. „Santa Maria“ „Phad Thai Wok“ padažo;

400 ml „Santa Maria“ kokosų pieno;

1 pak. kiaušinių makaronų;

saldaus aitriųjų paprikų padažo.

Pakaitinkite aliejų  gilioje kiniškoje keptuvėje ir apskrudinkite mėsą. Supilkite „Wok“ padažą, pakepkite maišydami ir supilkite kokosų pieną. Pamaišykite 3–4 minutes. Išvirkite kiaušinių makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. Patiekite su kiaušinių makaronais ir papuoškite aplaistę saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.