Natūralūs prieskoniai iš grybų visus metus primins rudenį

Ar kada pagalvojote, kad vien tik iš grybų galima pasigaminti naminių, natūralių bei labai sveikų prieskonių, kurių aromatas primins rudenį, miškus, gamtą bei sukels šypseną?

Sudžiovinę grybus, patikrinkite, ar jie sausi. O tuomet sutrinkite kočėlu.<br>123rf nuotr.
Sudžiovinę grybus, patikrinkite, ar jie sausi. O tuomet sutrinkite kočėlu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2015, 12:56 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:53 PM

Julius Liaudanskas socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Grybautojai“ pasidalino šiuo prieskonių, gaminamų iš grybų, receptu.

„Šie prieskoniai daromi tik iš grybų galvų! Nevarkite su kotais – išsivirkite sriubą ar pasigaminkite padažo kepsniams.

Reikalas labai paprastas – tereikės susidžiovinti įvairiausius (kokius tik norite ar mėgstate) grybus. Pridėkite keletą makavykų, kurie suteiks itin stiprų bei natūralų grybų kvapą.

Džiovindami žemiau iešmų su grybais palikite šiek tiek vietos šviežiems bazilikams – tai grybams suteiks išskirtinio aromato.

Sudžiovinę grybus, patikrinkite, ar jie tikrai labai, labai sausi – jeigu taip, paimkite rankšluostį, dėkite grybus ir spausdami juos kočėlu arba kitu įrankiu sutrupinkite į smulkias, smulkias granules. Šias granules susipilkite į norimą indelį, štai – turite naminių grybų prieskonių!

Jais galima gardinti kepsnius, šašlykus, sriubas, sultinius, padažus, troškinius, makaronus, įvairiausius omletus bei mėsos pyragus, užkepus, apkepus, jie tiks netgi į cepelinų padažą!

Šie prieskoniai suteiks patiekalams išskirtinio šviežių grybų skonio, kvapo bei aromato, primins rudenį, kai braidžiojote po miškus ir „sunkiai“ dirbote, ieškodami grybų“, – teigia Julius.

Bus išbandyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.