Vėsų vakarą sušildys aromatingas veršienos troškinys

Ruduo – geriausias metas mėgautis šviežiomis daržovėmis ir sočiais troškiniais. Šiandien jūsų dėmesiui – veršienos troškinys, kurį italai vadina „ossobuco“ – tai lengvai pagaminamas tradicinis Milano patiekalas. Jei turite špižinį troškintuvą, traukite jį iš spintelės, nes jis geriausiai tiks gaminant šį aromatingą troškinį.

Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Aromatingas ir sotus veršienos troškinys.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

2015-10-02 17:00, atnaujinta 2017-10-12 05:14

„Ossobuco“ – tai veršienos blauzdos pjausniai, ilgai troškinti daržovių ir vyno padaže, pateikiami su „gremolata“ – tipišku kapotų petražolių, česnakų ir tarkuotos citrinos žievelės pagardu. Geriausia šį troškinį pateikti su bulvių koše arba ryžiais, nes taip geriausiai atsiskleis visi aromatai.  

Veršienos troškinys „ossobuco“ (4 asm) 

Ingredientai: 

1.5 kg veršienos blauzdos, supjaustytos maždaug 4 cm storumo gabalėliais skersai centrinio kaulo

2 valg. šaukštai miltų

60 ml alyvuogių aliejaus

1 svogūnas

1 saliero stiebas

1 morka

4 česnako skiltelės

1 stiklinė (250 ml) baltojo vyno

400 g  savo sultyse konservuotų pomidorų arba tiek pat šviežių pomidorų

2 arb. šaukšteliai pomidorų koncentrato

1 st. (250 ml) vištenos arba veršienos sultinio

2 juostelės citrinos žievelės (1 cm pločio)

1 valg. šaukštas džiovintų raudonėlių

druska, juodieji pipirai

Ingredientai gremolatai:

2  česnako skiltelės

½ stikl. smulkiai sukapotų petražolių

1 valg. šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės

Veršieną apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių.

Dideliame špižiniame inde arba troškintuve įkatinkinte 2 šaukštus aliejaus ir jame iš abiejų pusių apkepinkite veršienos pjausnius po 5 minutes, kol jie paruduos. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

Likusį aliejų įkatinkite troškintuve ir suberkite supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas, ir uždengę kepkite ant nedidelės ugnies apie 5-7 minutes, kol daržovės taps minkštos. Suberkite kapotus česnakus, supilkite vyną, pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, įdėkite citrinos žieveles ir įberkite raudonėlio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užvirinkite.

Sudėkite į troškintuvą apkepintus veršienos gabalėlius, uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2-2.5 val., kol mėsa bus labai minkšta.

Kol mėsa kepa, paruoškite gremolatą: smulkiai sukapokite česnakus, sumaišykite juos su smulkiai kapotomis petražolėmis ir nutarkuota citrinos žievele.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.