„Home Cooking Adventures“ siūlo išsikepti duoną kitaip – visą kepalą, padalintą į mažus gabalėlius, kuriuos lengva atplėšti. Šią plėšomą duoną siūloma gardinti sūriu ir svogūnų laiškais, bet galite naudoti savo mėgstamus prieskonius.
Reikės:
- nedidelio kepalo baltos duonos;
- 100 g sūrio;
- 100 g mocarelos;
- svogūnų laiškų;
- 70 g lydyto sviesto;
- sezamų sėklų.
Duonos kepalą supjaustykite – padarykite įpjovimus išilgai ir skersai, tik neperpjaukite iki apačios.
Dėkite kepalą į skardą, išklotą folija. Sūrį supjaustykite, kiškite į ertmes. Svogūnus supjaustykite, sumaišykite su lydytu sviestu, berkite sezamų sėklų ir šaukštu pilkite į ertmes šalia sūrio. Uždenkite folija ir kiškite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po to duoną atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.
Skanaukite!