Užkandžiams – neįprastai kepta duona. Norėsite dar ir dar

Kepta duona – daugelio mėgstamas užkandis. Vieniems patinka kepta duona su česnaku, kitiems ji turi būti gausiai aplieta sūriu.

Plėšoma duona su sūriu.<br>Sopkadras iš „YouTube“/“Home Cooking Adventures“.
Plėšoma duona su sūriu.<br>Sopkadras iš „YouTube“/“Home Cooking Adventures“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2015, 6:40 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:40 AM

„Home Cooking Adventures“ siūlo išsikepti duoną kitaip – visą kepalą, padalintą į mažus gabalėlius, kuriuos lengva atplėšti. Šią plėšomą duoną siūloma gardinti sūriu ir svogūnų laiškais, bet galite naudoti savo mėgstamus prieskonius.

Reikės:

  • nedidelio kepalo baltos duonos;
  • 100 g sūrio;
  • 100 g mocarelos;
  • svogūnų laiškų;
  • 70 g lydyto sviesto;
  • sezamų sėklų.

Duonos kepalą supjaustykite – padarykite įpjovimus išilgai ir skersai, tik neperpjaukite iki apačios.

Dėkite kepalą į skardą, išklotą folija. Sūrį supjaustykite, kiškite į ertmes. Svogūnus supjaustykite, sumaišykite su lydytu sviestu, berkite sezamų sėklų ir šaukštu pilkite į ertmes šalia sūrio. Uždenkite folija ir kiškite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po to duoną atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.