Šiam patiekalui ėmiau:
maždaug 1,5 kg kalakuto kumpį
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
druskos, pipirų
aitriųjų pipirų
porą skiltelių česnako
4-5 svogūnus (galiu pasakyti, jog šie išsitroškinę buvo tokie skanūs, kad tikrai reikėtų jų nepagailėti)
stipraus sultinio (galima ir porto vyno ar gero kito raudonojo)
klevų sirupo (nebūtinai).
Kalakutienos kumpio odelę įpjauti įstrižai. Gerai įtrinti prieskoniais bei trintu česnaku. Galima šiek tiek palikti pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustyti ir jais iškloti kepimo puodą. Ant jų uždėti kumpį ir užpilti 150 ml sultinio. Uždengti ir pašauti į 220° orkaitę maždaug 1,5 val.
Tada traukti lauk, orkaitės karštį padidinti iki 240°, kumpį aptepti klevų sirupu ir pašauti kepti dar 15 min. (taip pat įpyliau dar šiek tiek sultinio, nes norėjau daugiau padažo).
Kai rodė, kad mėsos temperatūra pasiekė netoli 90°, traukiau lauk. Buvo idealu. Skanaus!
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“