Purūs lyg debesėlis tobulieji rikotos blyneliai

Šiuos blynus kepiau tris kartus ir pagaliau esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą.

Rikotos blyneliai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Rikotos blyneliai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Blynų tekstūra – puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Blynų tekstūra – puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Oct 22, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:38 AM

Blynų tekstūra – puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras.

Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju.

Rikotos blynai

Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):

  • 250 g rikotos;
  • 3/4 puodelio pieno;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1/2 tarkuotos citrinos žievelės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 puodelis miltų;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį dėkite rikotą, citrinos žievelę, pilkite pieną, vanilę, berkite cukrų ir sudėkite kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišykite.

2. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir suberkite į mišinį. Maišykite tik tol, kol miltai susijungs su kitais produktais.

3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo (plakite tiek, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų).

4. Palengva per du-tris kartus į tešlą įmaišykite baltymus. Jokiu būdu nepermaišykite.

5. Palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti, o tuomet kepkite blynus keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto.

Patarimai, pastebėjimai. Tešlos jokiu būdu nepermaišykite. Miltus maišykite tik tiek, kad susijungtų produktai ir neliktų sausų miltų. Na, o baltymus dėkite po truputį ir palengva įmaišykite į tešlą. Aš dedu per tris kartus ir įmaišau silikonine mentele sukamaisiais judesiais (t. y. nuo kraštų, per vidurį, vėl į kraštus). Esmė tame, kad neplaku ir bet kaip nemakaluoju, kad nesukristų baltymai, o tešla būtų puri. Kitaip nebūtų prasmės atskirai plakti baltymų ir įmaišyti jų į tešlą. 

Kepu blynus su nedideliu kiekiu aliejaus ir sviestu. Tešlą dėjau 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu, gaunasi gražūs, vienodo dydžio vidutiniai blynai. Kiekis iš šios normos – 12  blynų.

Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, tikrai kartosiu. Ir jau tris kartus kartojau.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.