Blynų tekstūra – puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras.
Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju.
Rikotos blynai
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):
- 250 g rikotos;
- 3/4 puodelio pieno;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1/2 tarkuotos citrinos žievelės;
- 3 kiaušiniai;
- 1 puodelis miltų;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
1. Į dubenį dėkite rikotą, citrinos žievelę, pilkite pieną, vanilę, berkite cukrų ir sudėkite kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišykite.
2. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir suberkite į mišinį. Maišykite tik tol, kol miltai susijungs su kitais produktais.
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo (plakite tiek, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų).
4. Palengva per du-tris kartus į tešlą įmaišykite baltymus. Jokiu būdu nepermaišykite.
5. Palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti, o tuomet kepkite blynus keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto.
Patarimai, pastebėjimai. Tešlos jokiu būdu nepermaišykite. Miltus maišykite tik tiek, kad susijungtų produktai ir neliktų sausų miltų. Na, o baltymus dėkite po truputį ir palengva įmaišykite į tešlą. Aš dedu per tris kartus ir įmaišau silikonine mentele sukamaisiais judesiais (t. y. nuo kraštų, per vidurį, vėl į kraštus). Esmė tame, kad neplaku ir bet kaip nemakaluoju, kad nesukristų baltymai, o tešla būtų puri. Kitaip nebūtų prasmės atskirai plakti baltymų ir įmaišyti jų į tešlą.
Kepu blynus su nedideliu kiekiu aliejaus ir sviestu. Tešlą dėjau 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu, gaunasi gražūs, vienodo dydžio vidutiniai blynai. Kiekis iš šios normos – 12 blynų.
Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, tikrai kartosiu. Ir jau tris kartus kartojau.
Šaltinis – bakingsecrets.lt