Recepto pliusai: mažos normuotos porcijos puikiai tinka mažiems vaikams, pagaminti užtruksite keletą minučių, apkepas iškepa labai greitai. Beje, kokosų pienas daug sveikesnė alternatyva grietinei ar paprastam karvės pienui.
Recepto minusai: minusas gali būti mažos porcijos, nes paragavus norisi daugiau.
Apkepą kepiau dvimetės (beveik) dukros pietums. Neprašoviau. Jai labai patiko. Dariau dvigubą normą: vieną kepiau keksiukų formelėse, kitą paprastame keramikiniame inde. Dar kartą neprašoviau. Paragavus norėjosi dar.
Tiekti galima su mangų ir mėtų salotomis – bus dar egzotiškiau.
Mažas kokosinis varškės apkepas
Receptas adaptuotas pagal VMG (Virtuvės mitų griovėjų) receptą
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml)
Apkepui:
2 kiaušiniai
200 g varškės
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio kokosų pieno
truputis sezamo sėklų
keksiukų formai ištepti
šlakelio bekvapio aliejaus
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keksiukų formą ištepkite aliejumi, kad apkepas nepriliptų.
Dubenyje išsukite kiaušinius, varškę, cukrų, kokoso drožles, manus, vanilę ir kokosų pieną.
Paruoštą tešlą supilstykite į keksiukų formeles (ne iki pat viršaus). Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Daugiau – bakingsecrets.lt