Kokosinis varškės apkepas. Toks skanus, kad jo bus per mažai

Seniai rezgiau mintį iškepti varškės apkepą keksiukų formelėse. Reikėjo tik tinkamo recepto, nes kartoti senuosius – nuobodu. Ir visai netikėtai šį receptą pamačiau VMG laidoje. Sudomino modernus, egzotiškas požiūris į lietuvišką klasiką. Kokosinis varškės apkepas. Super.

Keksiukų formelėse keptas kokosinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Keksiukų formelėse keptas kokosinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Keksiukų formelėse keptas kokosinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Keksiukų formelėse keptas kokosinis varškės apkepas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Oct 24, 2015, 12:37 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:55 AM

Recepto pliusai: mažos normuotos porcijos puikiai tinka mažiems vaikams, pagaminti užtruksite keletą minučių, apkepas iškepa labai greitai. Beje, kokosų pienas daug sveikesnė alternatyva grietinei ar paprastam karvės pienui.

Recepto minusai: minusas gali būti mažos porcijos, nes paragavus norisi daugiau.

Apkepą kepiau dvimetės (beveik) dukros pietums. Neprašoviau. Jai labai patiko. Dariau dvigubą normą: vieną kepiau keksiukų formelėse, kitą paprastame keramikiniame inde. Dar kartą neprašoviau. Paragavus norėjosi dar.

Tiekti galima su mangų ir mėtų salotomis – bus dar egzotiškiau.

Mažas kokosinis varškės apkepas

Receptas adaptuotas pagal VMG (Virtuvės mitų griovėjų) receptą

Ingredientai (1 puodelis – 250 ml)

Apkepui:

2 kiaušiniai

200 g varškės

2 šaukštai cukraus

2 šaukštai kokoso drožlių

2 šaukštai manų kruopų

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1/2 puodelio kokosų pieno

truputis sezamo sėklų

keksiukų formai ištepti

šlakelio bekvapio aliejaus

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keksiukų formą ištepkite aliejumi, kad apkepas nepriliptų.

Dubenyje išsukite kiaušinius, varškę, cukrų, kokoso drožles, manus, vanilę ir kokosų pieną.

Paruoštą tešlą supilstykite į keksiukų formeles (ne iki pat viršaus). Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.