Mūsų dviejų asmenų šeimai kepiau 11x30 cm kepimo formoje.
Šokoladinei masei reikės:
- 125 g kambario temperatūros sviesto;
- 215 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 90 g miltų;
- 30 g kakavos;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- šiek tiek druskos;
- 50 g ištirpinto juodo šokolado;
- 60 g maltų riešutų.
Varškės masei:
- 50 g kambario temperatūros sviesto;
- 150 g varškės;
- 65 g cukraus;
- 1 v. š. miltų;
- 1 kiaušinio.
Pasiruošti šokoladinę masę: sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišyti su kakava, kepimo milteliais, druska bei maltais riešutais ir sujungti su sviesto mase.
Ištirpinti šokoladą ir šį taip pat įmaišyti. Gausis ganėtinai tirštoka masė.
Daugiau nei pusę paskleisti jos į kepimo formą, ant jos šaukštais dėti varškės masę, ir tada – likusią šokoladinę masę.
Varškės masę pasiruošti taip: pirma išplakti varškę (aš jos netryniau) su sviestu ir subėrus likusius produktus dar viską paplakti.
Kepti 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūroje.
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“