Penki balai iš penkių: vištiena su sočiomis šiltomis salotomis

Ateinu pasidalinti puikiu pietų ar vakarienės patiekalu. Bulvių, pupelių ir svogūno salotos mūsų jau pamėgtos ir gaminamos ne pirmą kartą. Taip keptą vištieną atradau visai neseniai. Super paprastas paruošimas, vos keli ingredientai, bet rezultatas maloniai stebina – minkšta, sultinga mėsa. Mums labai patiko, todėl skubu dalintis. Gal susigundysit?

Grilinėje keptuvėje kepta vištiena su daržovių salotomis.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Grilinėje keptuvėje kepta vištiena su daržovių salotomis.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Oct 28, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Nov 5, 2020, 10:16 AM

Man vištienai netrūksta jokio padažo, o garnyras labai patogus – bulvės ir daržovės verdamos viename puode, vėliau tereikia sumaišyti su padažu. Paprasta, greita ir labai skanu.

Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu. 

Grilio keptuvėje kepta vištiena su bulvių, pupelių ir svogūnų salotomis

Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen ir knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

Vištienai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (viso 600 g);
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukšteliai paprikos miltelių;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Salotoms

  • 450 g šparaginių pupelių;
  • 450 g mažų bulvių;
  • 1 mažas raudonas svogūnas;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštai balzaminio acto;
  • 2 skiltelės česnako.

Gaminimo eiga

Vištieną pabarstykite druska, pipirais, paprika. Apšlakstykite aliejumi ir gerai ištrinkite. Dubenį su vištiena apvyniokite plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą marinuotis.

Salotoms į šaltą, padruskintą vandenį sudėkite bulves. Užvirkite, virkite apie 20 minučių. Likus 5 minutėms iki kol bulvės išvirs į tą patį puodą sudėkite šparagines pupeles. Virkite kelias minutes, kol bulvės ir pupelės bus išvirusios. Nukoškite.

Bulves, pupeles sumaišykite su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Pabarstykite druska, pipirais.

Pasiruoškite padažą salotoms. Aliejų, balzaminį actą, smulkintą česnaką sumaišykite. Užpilkite ant salotų, pabarstykite petražolėmis.

Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje po 6 minutes iš kiekvienos pusės.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.