Išbandykite kai ką naujo: cukinijų ir perlinio kuskuso salotos su sūriu

Atėjus žvarbesniems orams, nori nenori daugiau laiko praleidžiame virtuvėje. Gal ir gerai – turime daugiau laiko ir galimybių išmėginti tuos produktus, pro kuriuos galbūt parduotuvėse praeidavome pro šalį?

Perlinio kuskuso salotos su keptomis cukinijomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Perlinio kuskuso salotos su keptomis cukinijomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Perlinio kuskuso salotos su keptomis cukinijomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Perlinio kuskuso salotos su keptomis cukinijomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2015-10-30 12:45, atnaujinta 2021-11-02 11:31

Šiandien jums siūlau keptų cukinijų salotas su makaronais. Aš joms panaudojau perlinį kuskusą (arba Izraelio kuskusą – kitaip tariant, apvalius žirnelius, gaminamus iš kvietinių miltų ir vandens).

Jei nerasite šios nuotaikingos pastos, kurią tikrai įvertins jūsų vaikai, naudokite bet kokius kitus itališkus makaronus. Geriau trumpus – penne ar panašios formos.

Taip pat salotoms išmėginkite keptą „Haloumi“ sūrį. Jei jo nerasite, „Haloumi“ pakeiskite tofu, feta arba mocarela.  

Salotos su makaronais, keptomis cukinijomis bei sūriu

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio jauna cukinija, supjaustyta 0.5 cm storumo griežinėliais
  • aliejus (geriausia alyvuogių)
  • 1 šaukštas raudonojo arba balzamiko acto
  • 1 stiklinė perlinio kuskuso arba 250 g makaronų
  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
  • 200 g „Haloumi“ sūrio (arba mocarelos, arba fetos)
  • 2 šaukštai kapotų petražolių
  • bazilikai
  • druska ir juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite šlaką aliejaus ir suguldykite cukinijų griežinėlius vieną prie kito, kad tilptų vienu sluoksniu (prireiks kepti keliomis partijomis!). Kepkite nejudindami ir nevartydami, kol cukinijos visiškai suminkštės ir paruduos. Tada apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.

Žnyplėmis išimkite ir sudėkite keptus griežinėlius į nedidelį dubenėlį ir kartokite su kita cukinijų partija. Kai visos cukinijos bus iškeptos, pašlakstykite jas šaukštu acto, pamaišykite, kad actas gerai pasiskirstytų ir palikite pasimarinuoti, kol ruošiate kitus ingredientus.

Perlinį kuskusą (arba pastą) išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Nusausinkite ir perliekite lediniu vandeniu, kad nesuliptų.

Šaldytus žirnelius suberkite į nedidelį puodelį su verdančiu vandeniu, pavirkite apie minutę ir perliekite lediniu vandeniu, kad išliktų skaisčiai žali.

„Haloumi“ sūrį supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių aliejuje (jei naudosite mocarelą arba fetą – jų kepti nereikia).

Į didelį dubenį suverskite perlinį kuskusą, uždėkite keptas cukinijas ir supilkite skystį, kuris išsiskyrė, suberkite žirnelius, keptą sūrį (arba sutrupinkite fetos sūrį arba suplėšykite mocarelą), užberkite kapotas petražoles ir bazilikus (keletą lapelių pasilikite dekoracijai), užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Patiekite salotas šiltas arba kambario temperatūros kaip užkandį arba kaip garnyrą.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.