Jums reikės:
200-300 gramų moliūgo;
4 kiaušinių;
150 gramų cukraus;
200 gramų miltų;
150 gramų sviesto arba kepinių margarino;
1 a.š. kepimo miltelių;
2-3 saujų grūstų graikinių riešutų.
Paruošimas:
Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį. Į jį įmuškite visus kiaušinius ir cukrų. Masę gerai išmaišykite, sudėkite miltus ir kepimo miltelius. Kuo smulkiau sutarkuokite moliūgą ir sudėkite į tešlą. Grūstuvu sugrūskite graikinius riešutus ir taip pat juos sudėkite į visą masę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoštą pyrago tešlą dėkite į pasirinktą kepimo formą (nurodytam kiekiui tinka 26-28 cm kepimo forma, kad pyragas būtų pakankamai aukštas) ir kepkite apie 40-45 minutes.
Klausite, kur slypi paslaptis? Visa esmė – smulkinti graikiniai riešutai, kurie šiam pyragui suteikia puikų aromatą ir labai rudenišką prieskonį. Tik niekam nesakykit, kad jų ten dėjote – tegul draugai pabando patys atspėti slaptąjį ingredientą.
Skanaus!