Jeigu po Helovino liko moliūgų: gardus pyragas su paslaptimi

Šaltą rudens vakarą išgerti žolelių arbatos su gardžiu pyragu – vienas malonumas. Jau nekalbant apie namų atmosferą, kurią sukuria gardžiai kvepiantis šeimininkės kepinys. Palepinkite savo šeimą ir netikėtai užsukusius svečius gardžiu moliūgų pyragu, kurio paslaptis – smulkinti graikiniai riešutai.

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais.<br>Pixabay.com
Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais.<br>Pixabay.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:11 AM

Jums reikės:

200-300 gramų moliūgo;

4 kiaušinių;

150 gramų cukraus;

200 gramų miltų;

150 gramų sviesto arba kepinių margarino;

1 a.š. kepimo miltelių;

2-3 saujų grūstų graikinių riešutų.

Paruošimas:

Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį. Į jį įmuškite visus kiaušinius ir cukrų. Masę gerai išmaišykite, sudėkite miltus ir kepimo miltelius. Kuo smulkiau sutarkuokite moliūgą ir sudėkite į tešlą. Grūstuvu sugrūskite graikinius riešutus ir taip pat juos sudėkite į visą masę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoštą pyrago tešlą dėkite į pasirinktą kepimo formą (nurodytam kiekiui tinka 26-28 cm kepimo forma, kad pyragas būtų pakankamai aukštas) ir kepkite apie 40-45 minutes.

Klausite, kur slypi paslaptis? Visa esmė – smulkinti graikiniai riešutai, kurie šiam pyragui suteikia puikų aromatą ir labai rudenišką prieskonį. Tik niekam nesakykit, kad jų ten dėjote – tegul draugai pabando patys atspėti slaptąjį ingredientą.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.