Ypatingai progai – anties krūtinėlė kriaušių padaže

Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir savaitgalį.

Anties krūtinėlė kriaušių padaže.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Anties krūtinėlė kriaušių padaže.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gina Kubiliūtė, „The kitchen I love“

Nov 1, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:29 AM

Neretai antis yra perkepama – tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – man ideliausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas. Garnyrui panaudojau salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis.

Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves, ar tiesiog bulvių piurė.

Ir ko mums reikės? Ingredientai vienai porcijai:

  • maždaug 190 g anties krūtinėlės; 
  • 2 šaukštų rudojo cukraus;
  • 1 šaukšto tamsiojo romo (jei neturite, galima apsieiti ir be jo);
  • 2 mažų kriaušių;
  • druskos;
  • pipirų; 
  • bulvės;
  • morkos;
  • figos.

Ištrinkite anties krūtinėlę druska, pipirais ir 1 šaukštu rudojo cukraus. Nebijokite cukraus – jis suteiks ančiai ypatingą skonį ir traškią plutelę. Kepkite 180 C apie 12 min. Tada bus traškus paviršius ir sultingas kiek rožinis vidus. Jei mėgstate visiškai iškeptą mėsą, tada pakepkite orkaitėje ilgiau.

Kriaušes nulupkite, užpilkite keliais šaukštais vandens ir truputį pavirkite, vieną kriaušę sutrinkite, kitą palikite sveiką garnyrui. Įdėkite šaukštą cukraus ir įpilkite romo. Dar pavirkite. Jei trūksta skysčio – dar įpilkite vandens. Taip pat įdėkite figos skilteles ir truputį pakaramelizuokite kartu su kriauše skystyje. Jei norite, skystį galite perkošti, kad padažas būtų skaidresnis.

Bulvę ir morką supjaustykite norima forma. Apvirkite (bet neišvirkite) pasūdytame vandenyje. Ištraukite, apibarstykite norimais prieskoniais, žalumynais ir šaukite į 180 C orkaitę apie 15 min.

Galime viską dėti į lėkštę. Antį supjaustykite, tačiau ne per plonai, dėkite karamelizuotus vaisius ir paskrudusias daržoves, užpilkite kriaušių padažu. Aš dar papuošiau šviežiomis bruknėmis.

„The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.