Pietūs per 15 minučių: lašiša su džiovintais pomidorais

Greitas, bet tikrai skanus patiekalas, tinkantis ir pietums, ir vakarienei. 

Kepta lašiša su pomidorų plutele.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Kepta lašiša su pomidorų plutele.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė, „Aguonėlė“

Nov 4, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Nov 4, 2022, 11:48 AM

Jam ėmiau kelis šviežios lašišos gabalėlius. Pašalinau odą ir paskaninau druska bei pipirais. Sudėjau į kepimo indą (jokiu riebalų nereikia!) ir užtepiau džiovintų pomidorų pasta.

Džiovintų pomidorų pastą dariau taip: 2 gerus šaukštus minkšto sviesto sumaišiau su 3 v.š. džiūvėsėlių, įtarkavau šiek tiek citrinos žievelės, dėjau gerai nusausintų ir sutrintų džiovintų pomidorų (ėmiau marinuotus aliejuje). Paskaninau dar šiek tiek druska bei pipirais ir sutryniau viską šaukštu.

Kad sviestas šiek tiek sutvirtėtų, kepti paruoštą lašišą laikiau šaldytuve. Kai orkaitė įkaito iki 200°, liko tik pašauti į viršutinę lentynėlę.

Po 10-15 min. galima skanauti.

Daugiau – tinklaraštyje Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.