Jam ėmiau kelis šviežios lašišos gabalėlius. Pašalinau odą ir paskaninau druska bei pipirais. Sudėjau į kepimo indą (jokiu riebalų nereikia!) ir užtepiau džiovintų pomidorų pasta.
Džiovintų pomidorų pastą dariau taip: 2 gerus šaukštus minkšto sviesto sumaišiau su 3 v.š. džiūvėsėlių, įtarkavau šiek tiek citrinos žievelės, dėjau gerai nusausintų ir sutrintų džiovintų pomidorų (ėmiau marinuotus aliejuje). Paskaninau dar šiek tiek druska bei pipirais ir sutryniau viską šaukštu.
Kad sviestas šiek tiek sutvirtėtų, kepti paruoštą lašišą laikiau šaldytuve. Kai orkaitė įkaito iki 200°, liko tik pašauti į viršutinę lentynėlę.
Po 10-15 min. galima skanauti.
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“