Pradėkite juo dieną arba gerkite pavakariais, kai užsimanysite pasmaližiauti.
Pažiūrėkite vaizdo siužetą, kaip jis gaminamas. O žemiau patiekiame receptą.
Obuolių ir moliūgų kokteilis
Pirmiausia jam reikės iš anksto pasiruošti moliūgų tyrės. Supjaustykite moliūgą griežinėliais ir dėkite kepti į orkaitę. Kai suminkštės (po 20-40 min., nelygu moliūgo kietumas), išimkite, ataušinkite, pašalinkite žievę, o masę sutrinkite. Ją laikykite šaldytuve.
Kokteiliui paimkite 1 vidutinio dydžio obuolį, supjaustykite, pašalinkite sėklalizdžius. Žievelę palikite.
Į kokteilių plaktuvą pilkite 25 g (ketvirtadalį puodelio) avižinių dribsnių, pamalkite maždaug 30 sekundžių.
Supilkite 175 ml jogurto (3/4 puodelio), 120 ml pieno (1/2 puodelio), dėkite pusę puodelio moliūgų tyrės, suberkite obuolius, dėkite vieną bananą (originale – šaldytas bananas), berkite prieskonių – cinamono, muskato riešuto, grūstų gvazdikėlių, vanilės, 1 šaukštą medaus. Jeigu norite, berkite ledo kubelių, tačiau tai nėra būtina.
Suplakite, kol kokteilis taps tirštas ir glotnus.
Skanaukite!