Skanėstų niekada nebūna per daug: purus pyragas su obuoliais

Purus pyragas su obuoliais – tikra virtuvės klasika. Jo receptą atsiuntė mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė.

Purus pyragas su obuoliais.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Purus pyragas su obuoliais.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 4:54 PM

Reikės: 

(matavimui naudojama 250 ml stiklinė)

  • 150 g sviesto;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 2 a.š kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 6 vnt. obuolių;
  • cukraus pudros ir cinamono pabarstymui.

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įmušti po vieną kiaušinį maišant, berti druską, pilti pieną, išmaišyti, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dar kartą maišyti, supilti į kepimo indą, išteptą sviestu ir apibarstytą miltais, ant viršaus dėti plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, apibarstyti cinamonu, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepti apie 35-40 min.

Iškepus apibarstyti cukraus pudra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.