Dar anksčiau ji lankėsi Briuselyje, tąkart paragavo skaniųjų Liege vaflių. „Tiesą sakant, man tie Liege vafliai (tai tokie vafliai su cukraus gabaliukais, kurie išsilydo ir virsta tokia karameline skanuma) yra kažkas, ko būtina paragauti bent vieną kartą gyvenime, tai jau tikrai…“, – pasakojo Beata.
Tąkart į Belgiją ji skrido su standartiniu lietuvišku įsitikinimu: na, ką ten ta Belgija – nei ji Vokietija, nei Prancūzija, ką jie ten turi, bulves? Vaflius? Berniuką sysiojantį?
„Su tokia nuotaika ten nuvažiavau, o žinote, kokia grįžau? Supratusi, kad belgai yra geriausi europiečiai: laisvi ir stilingi kaip olandai, maisto išmanytojai ir gerbėjai kaip prancūzai, ir darbininkai kaip kokie vokiečiai“, – pasakojo B.Nicholson.
Vėliau, kurdama tekstilės kolekciją, Belgiją ji aplankė ne kartą. Pristatydama savo kolekciją Beata vaišino skaniaisiais belgiškais vafliais.
Jeigu norite jų išsikepti ir pasijusti kaip Belgijoje, štai B.Nicholson receptas.
Belgiški vafliai
Reikės:
- 5 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 25 g vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 500 g miltų
- 4-5 šaukštelių kepimo miltelių
- 250 g lydyto sviesto
- 300 ml pieno
- 120 g grietinės
Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi beveik iki baltumo.
Sviestą išlydome, truputį ataušiname ir pilame prie kiaušinių masės.
Pieną ir grietinę išmaišome kartu ir pilame prie kiaušinių. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir druska. Įsijojame į kiaušinių plakinį.
Tešla turėtų būti tirštoka: nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
Iškeptus patiekti su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.