Tegu savaitgalis niekad nesibaigia: belgiški vafliai pagal Beatą

„Belgiją atradau netikėtai. Nežinau, kaip greitai į šią šalį būtų kelionės mane nuvedusios, jei nebūčiau kūrusi kolekcijos namams. Dėl šio užmanymo 2014 metų kovą pirmą kartą su Belgija susipažinau akis į akį“, – prisipažino Beata Nicholson.

Iškeptus vaflius patiekite su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iškeptus vaflius patiekite su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iškeptus vaflius patiekite su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iškeptus vaflius patiekite su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iškeptus vaflius apibarstykite cukraus pudra arba apliekite mėgstamu saldžiu padažu.<br>123rf nuotr.
Iškeptus vaflius apibarstykite cukraus pudra arba apliekite mėgstamu saldžiu padažu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 7, 2015, 6:30 AM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:23 AM

Dar anksčiau ji lankėsi Briuselyje, tąkart paragavo skaniųjų Liege vaflių. „Tiesą sakant, man tie Liege vafliai (tai tokie vafliai su cukraus gabaliukais, kurie išsilydo ir virsta tokia karameline skanuma) yra kažkas, ko būtina paragauti bent vieną kartą gyvenime, tai jau tikrai…“, – pasakojo Beata.

Tąkart į Belgiją ji skrido su standartiniu lietuvišku įsitikinimu: na, ką ten ta Belgija – nei ji Vokietija, nei Prancūzija, ką jie ten turi, bulves? Vaflius? Berniuką sysiojantį?

„Su tokia nuotaika ten nuvažiavau, o žinote, kokia grįžau? Supratusi, kad belgai yra geriausi europiečiai: laisvi ir stilingi kaip olandai, maisto išmanytojai ir gerbėjai kaip prancūzai, ir darbininkai kaip kokie vokiečiai“, – pasakojo B.Nicholson.

Vėliau, kurdama tekstilės kolekciją, Belgiją ji aplankė ne kartą. Pristatydama savo kolekciją Beata vaišino skaniaisiais belgiškais vafliais.

Jeigu norite jų išsikepti ir pasijusti kaip Belgijoje, štai B.Nicholson receptas.

Belgiški vafliai

Reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 25 g vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 500 g miltų
  • 4-5 šaukštelių kepimo miltelių
  • 250 g lydyto sviesto
  • 300 ml pieno
  • 120 g grietinės 

Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi beveik iki baltumo.

Sviestą išlydome, truputį ataušiname ir pilame prie kiaušinių masės.

Pieną ir grietinę išmaišome kartu ir pilame prie kiaušinių. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir druska. Įsijojame į kiaušinių plakinį.

Tešla turėtų būti tirštoka: nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.

Iškeptus patiekti su šokoladiniu ar sūdytos karamelės padažu, uogiene.

www.beatosvirtuve.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.