Portalas „The Kitchn“ pateikė trumpą pamokėlę, kaip išsikepti kepsnį namuose – tam neužtruksite ir 15 minučių. Tereikės tinkamo jautienos gabalo, augalinio aliejaus, druskos, grūstų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių.
Dar reikės keptuvės su tokia rankena, kurią būtų galima dėti į orkaitę, taip pat – žnyplių kepsniui apversti.
Pažiūrėkite žemiau esantį vaizdo siužetą, o čia pateikiame trumpą aprašymą.
Pirmiausia nusausinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu, palaikykite ją kambario temperatūroje.
Įkaitinkite grilį ir palaukite 20 minučių. Orkaitės groteles pakelkite arčiau grilio (maždaug per 20 cm) ir padėkite ant jų keptuvę, kad įkaistų.
Mėsos gabalą iš abiejų pusių ištepkite maždaug 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Nepamirškite ir šonų!
Ištraukite iš orkaitės keptuvę (tik atsargiai – nenusideginkite!), dėkite ją ant įkaitusios viryklės. Dėkite kepsnį į keptuvę – geriausiai tam tinka ilgos žnyplės.
Apkepkite abi puses po 30 sekundžių. Tuomet kiškite keptuvę su kepsniu atgal į įkaitintą orkaitę. Kepkite dvi minutes, apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Šiuo metu kepsnys bus pusiau žalias. Jeigu norite labiau iškepusio, palaikykite orkaitėje dar dvi minutes.
Ištraukite iš orkaitės, išimkite iš keptuvės ir padėkite ant medinės pjaustymo lentos. Uždenkite aliuminio folija ir leiskite jam 5 minutes pailsėti. Kepsnys per tą laiką taps sultingesnis, o jūs pasirūpinkite stalu.
Supjaustykite ir patiekite. Skanaus!