Stalui nuspalvinti: kotletai su brokolių piurė

Šimtas metų negaminusi kotletų. Man jie kažkaip primena darželio, mokyklos laikus. Kotletai su perlinėmis kruopomis ir marinuotais burokėliais, kotletai su bulvių koše ir raugintais agurkais, kotletai su grikiais ir baltuoju padažu...

Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Kotletai su sūriu ir brokoliu piurė.<br>Nuotr. iš „The kitchen I love“
Daugiau nuotraukų (5)

Gina Kubiliūtė (Facebook/The kitchen i love)

Nov 9, 2015, 11:56 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:27 AM

Užsinorėjau grąžinti tuos laikus į dabartinius namus. Bet gal geriau kotletai kaip nors kitaip. Darom!

Pirkau 0,5 kg kiaulienos faršo, išėjo 8 kotletai. Manau, 4 asmenims vakarienė – nei persivalgys, nei liks alkani.

Taigi, reikės:

Kotletams: 0,5 kg kiaulienos faršo, džiūvėsėlių su paprika, 100 g čederio sūrio, 1 kiaušinio, truputį čili pipiro (aš dėjau šviežio), skiltelės česnako, 1 svogūno, juodųjų pipirų, druskos.

Piurė: brokolio (aš gaminau iš šviežio brokolio, pakankamai didelės galvos, bet galima ir iš šaldytų), saujos rukolos, šaukšto sviesto, česnako, čiobrelių, druskos.

Papuošimui (kas nebūtina): žirnelių, morkos, ridikėlių, rukolos, juodojo sezamo sėklų.

Kepame kotletus. Kaip gaminti kotletus, turbūt kiekvienas žinote. Į faršą įmušame kiaušinį, dedame druską, pipirus, susmulkintą svogūną bei česnaką, truputį čili pipiro (krakmolo nemėgstu dėti, bet jei kam problema, jog kotletai suyra kepant, galite įdėti ). Viską išmaišome.

Suformuojame iš mėsos kamuoliuką, jį paplekšnojame ir į vidų įdedame gabaliuką čederio sūrio. Užspaudžiam ir parutuliojam. Dedam ant pjaustymo lentos, kad galetume suformuoti saulutės formą. Į lėkštę įpilame džiūvėsėlių ir juose apvartome kotletą.

Kepame keptuvėje su aliejumi. Kadangi kotletai yra plokšti, jie iškepa per kelias minutes.

Verdame piurė. Nupjaustome brokolių kietus kotelius ( jei šaldyti, tai nieko nereikia daryti). Užviriname pasūdytą vandenį ir metame brokolius bei saują rukolos. Juos apverdame neilgai. Nukošiame. Nuoviro neišpilkite, jo gali prireikti piurė, jei bus per kieta.

Dedame į blenderį brokolius, rukolą, smulkintą česnaką. Susmulkiname. Jei masė per sausa – įpilame nuoviro.

Masę dar pašildome puode ant silpnos ugnies, įdedame sviesto (kas mėgsta – gali įpilti grietinėlės), čiobrelių, jei dar reikia padruskiname.

Į lėkštę dedame piurė, ant viršaus kotletą, papuošiame šviežia rukola, žaliaisiais žirneliais, morkos kubeliais, ridikėliais.

Apibarstome juodojo sezamo sėklomis.

Bon appetit!

Daugiau – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.