Lengvas lyg debesėlis, purus ir skanus – toks yra japoniškas sūrio pyragas, dar vadinamas japonišku vatos pyragu. Neseniai skelbėme šio pyrago receptą vos iš trijų ingredientų – kiaušinių, baltojo šokolado ir sūrelio. Jis sudomino tūkstančius portalo skaitytojų.
Kai kuriems pyragas patiko, kiti skundėsi, kad tešla sukrito, o pyragas priminė paprasčiausią saldžią kiaušinienę.
Ir vieni, ir kiti gali išbandyti dar vieną japoniško sūrio pyrago versiją, kuriai prireiks daugiau ingredientų.
Savo atradimais pasidalino „Youtube“ kanalo „TabiEats“ kūrėjai.
Kaip gaminamas šis pyragas, rasite žemiau esančiame vaizdo siužete. Čia pateikiame sudėtį ir aprašymą.
Japoniškas sūrio pyragas
Reikės:
250 g neutralaus skonio sūrelio („Philadelphia“ tipo)
50 g sviesto
20 g krakmolo
60 g kvietinių miltų
ketvirtadalio arbatinio šaukštelio vyno akmens (jį galima pakeisti dvigubu kiekiu citrinos rūgšties)
140 cukraus
6 kiaušinių
100 ml pieno
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
Pirmiausia garų vonelėje sumaišomas sviestas, sūrelis ir pienas. Masė turi būti glotni, lygi.
Atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių.
Į sūrio masę įsijojami miltai, krakmolas, beriamas žiupsnis druskos ir viskas gerai išmaišoma. Dedami kiaušinių tryniai, pilamos citrinų sultys, viskas gerai išmaišoma.
Plakami baltymai, beriamas vyno akmuo (citrinos rūgštis), beriama pusė nurodyto cukraus kiekio. Kai baltymai gerai išplakami, suberiamas likęs cukrus. Plakama iki standžių putų.
Po to baltymų masė atsargiai sumaišoma su miltų mase.
Paruošiama kepimo forma nuimamais kraštais: iš apačios jis apgaubiama folija, į formą statomas aukštas bortelis iš kepimo popieriaus.
Supilama tešla ir kelis kartus pakratoma, kad pasišalintų oro pūslelės. Pyragas dedamas į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. Į skardą pilama vandens.
Kepama 1 valandą ir 10 minučių. Iškeptas laikomas šaltai bent pusę paros.