Ar jau išbandėte garsųjį japonišką pyragą? Patobulinta versija

Japoniškas sūrio pyragas.<br>Stopkadras iš „Youtube“/TabiEats
Japoniškas sūrio pyragas.<br>Stopkadras iš „Youtube“/TabiEats
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:02 PM

Lengvas lyg debesėlis, purus ir skanus – toks yra japoniškas sūrio pyragas, dar vadinamas japonišku vatos pyragu. Neseniai skelbėme šio pyrago receptą vos iš trijų ingredientų – kiaušinių, baltojo šokolado ir sūrelio. Jis sudomino tūkstančius portalo skaitytojų.

Kai kuriems pyragas patiko, kiti skundėsi, kad tešla sukrito, o pyragas priminė paprasčiausią saldžią kiaušinienę. 

Ir vieni, ir kiti  gali išbandyti dar vieną japoniško sūrio pyrago versiją, kuriai prireiks daugiau ingredientų.

Savo atradimais pasidalino „Youtube“ kanalo „TabiEats“ kūrėjai.

Kaip gaminamas šis pyragas, rasite žemiau esančiame vaizdo siužete. Čia pateikiame sudėtį ir aprašymą.

Japoniškas sūrio pyragas

Reikės:

250 g neutralaus skonio sūrelio („Philadelphia“ tipo)

50 g sviesto

20 g krakmolo 

60 g kvietinių miltų 

ketvirtadalio arbatinio šaukštelio vyno akmens (jį galima pakeisti dvigubu kiekiu citrinos rūgšties) 

140 cukraus 

6 kiaušinių 

100 ml pieno 

1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių 

Pirmiausia garų vonelėje sumaišomas sviestas, sūrelis ir pienas. Masė turi būti glotni, lygi. 

Atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių. 

Į sūrio masę įsijojami miltai, krakmolas, beriamas žiupsnis druskos ir viskas gerai išmaišoma. Dedami kiaušinių tryniai, pilamos citrinų sultys, viskas gerai išmaišoma. 

Plakami baltymai, beriamas vyno akmuo (citrinos rūgštis), beriama pusė nurodyto cukraus kiekio. Kai baltymai gerai išplakami, suberiamas likęs cukrus. Plakama iki standžių putų. 

Po to baltymų masė atsargiai sumaišoma su miltų mase.

Paruošiama kepimo forma nuimamais kraštais: iš apačios jis apgaubiama folija, į formą statomas aukštas bortelis iš kepimo popieriaus. 

Supilama tešla ir kelis kartus pakratoma, kad pasišalintų oro pūslelės. Pyragas dedamas į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. Į skardą pilama vandens.

Kepama 1 valandą ir 10 minučių. Iškeptas laikomas šaltai bent pusę paros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.