Tai patiekalas, lietuviškas rudens darganas praturtinantis Artimųjų Rytų skoniais ir aromatais.
Jei laukiate svečių, visus ingredientus šiam nesudėtingam patiekalui galite pasiruošti iš anksto. Humuso galite rasti parduotuvėse, tačiau aš įsitikinusi, kad namuose pagamintas – kur kas skanesnis.
Keptų burokėlių karpačas su humusu
Ingredientai:
- 3-4 vidutinio dydžio (geriausia pailgi) burokėliai,
- maždaug 1 puodelis humuso,
- 2-3 šaukšteliai kepintų sezamų,
- 2-3 šaukšteliai juodųjų sezamų,
- sauja granatų sėklų,
- sauja rukolos (gražgarsčių),
- šviežiai spaustų cintrinos sulčių,
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite juos 180C orkaitėje apie 40-60 minučių, kol taps minkšti. Išimite ir truputį atvėsinkite. Nulupkite odelę, kol burokėliai šilti (taip ji lengviau nusilups).
Labai plonai supjaustykite burokėlius griežinėliais ir išdėliokite individualiose lėkštėse arba vienoje didelėje bendroje lėkštėje. Ant viršaus dėkite humuso, pabarstykite kepintais ir juodaisiais sezamais, granatų sėklomis, gražgarstėmis, apšlakstykite citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Šaltinis – nidosreceptai.lt