Dieviškai minkšta vištiena raugintų kopūstų patale

Šį receptą atsiuntusi Odeta Kudopčenkė pažadėjo, kad taip iškepta vištiena gavosi minkšta, sultinga ir tiesiog tirpstanti burnoje.

Taip iškepta vištiena yra minkšta, sultinga ir tiesiog tirpstanti burnoje.<br>Odetos Kudopcenkės nuotr.
Taip iškepta vištiena yra minkšta, sultinga ir tiesiog tirpstanti burnoje.<br>Odetos Kudopcenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2015, 2:16 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 5:44 PM

Receptas nesudėtingas, bet dėmesio vertas. Pabandykite pagal jį iškepti vištieną ir galbūt pavyks maloniai nustebinti prie švenčių stalo susirinkusius svečius.

Jums reikės:

  • 0,5 kg vištienos filė;
  • 0,5 l kefyro;
  • pagal skonį pipirų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 2 kiaušinių.

Vištienos filė supjaustykite dviejų kąsnių gabaliukais. Pabarstykite pipirais ir užpilkite kefyru. Pastatykite šaltai porai valandų.

Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir druską. Gerai suplakite kiaušinius.

Vištienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje. Tuomet kiaušinio plakinyje ir vėl miltų ir krakmolo mišinyje.

Kepkite gerai nedideliame puode įkaitintame aliejuje, kol gabalėliai gražiai apskrus. Vienu metu įdėkite tik kelis gabalėlius.

Apkepę vištieną į skardą dėkite sluoksnį raugintų kopūstų ir suguldykite kepsnelius. Kiškite į orkaitę 10 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu