Meduolinis tortas su spanguolėmis primins baltas Kalėdas

Spanguolės siejasi su žiema, o meduoliai su šventėmis.

Meduolinis tortas su spanguolėmis.<br>Tinklaraščio „Miško žvėrys“ nuotr.
Meduolinis tortas su spanguolėmis.<br>Tinklaraščio „Miško žvėrys“ nuotr.
Meduolinis tortas su spanguolėmis.<br>Tinklaraščio „Miško žvėrys“ nuotr.
Meduolinis tortas su spanguolėmis.<br>Tinklaraščio „Miško žvėrys“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Miško žvėrys“

Nov 24, 2015, 11:43 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 4:57 PM

Trys tinklaraščio „Miško žvėrys„ kūrėjos Lina, Asta ir Julė suderino šiuos tris dalykus ir sukūrė meduolinį tortą su spanguolėmis.

Pabandykite jį išsikepti ir nustebinkite artimuosius.

18 cm skersmens torto biskvitui reikės:

  • 270 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto imbiero
  • ½ a.š. maltų kardamonų
  • ½ a.š. maltų gvazdikėlių
  • 2 didelių kiaušinių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 ml cukraus sirupo
  • 125 g sviesto
  • 100 ml plakamosios grietinėlės
  • 150 ml pieno

Kremui reikės:

  • 500 g plakamosios grietinėlės
  • 500 g maskarponės
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • 50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių cukatų

Cukruotoms spanguolėms paruošti prireiks:

  • Šviežių spanguolių
  • 1 baltymo
  • Smulkaus cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.

Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, prieskonius, viską persijokite.

Ištirpinkite sviestą, supilkite į puodą pieną ir grietinėlę.

Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Supilkite sirupą ir gerai išmaišykite. Dalimis pakaitomis įmaišykite miltų ir sviesto mišinius. Nepermaišykite.

Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 25-30 minučių.

Jei turite tris vienodas kepimo formas, galite visus tris meduolinio biskvito sluoksnius kepti vienu metu.

Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepė. Išverskite meduolinius biskvitus ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Iki standumo išplakite grietinėlę. Bebaigdami plakti suberkite cukraus pudrą. Sudėkite maskarponę ir išplakite iki purios vientisos masės.

Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant tortinės, užtepkite trečdalį kremo. Užbarstykite pusę smulkintų cukatų.

Uždėkite antrąjį meduolio sluoksnį, užtepkite trečdaliu kremo ir užbarstykite likusias cukatas.

Uždėkite viršutinį sluoksnį, užtepkite likusį kremą, gražiai išlyginkite paviršių ir šonus. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, galima ir palikti ir pernakt.

Lengvai išplakite kiaušinio baltymą. Uogas po vieną merkite į baltymą ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų skysčio perteklius.

Po to po vieną išvoliokite uogas cukruje ir palikite džiūti ant lėkštės apie 30 minučių.

Dekoruokite tortą cukruotomis spanguolėmis ir eglišakiais, cukraus masės snaigėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.