Vita Klišaitienė teigia, kad gali, ir siūlo išbandyti savo pikantiško „Napoleono“ su lašiša“ receptą, kurio sudedamosios dalys yra visiškai kitokios nei visiems žinomo torto.
Šis tortas atrodo gražiai ir turėtų patikti tiems, kuriems labiau nei saldumynai patinka kas nors sūraus. Pabandykite pasigaminti tokį tortą namuose. Gal liksite maloniai nustebinti?
„Napoleonas“ su lašiša
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 g kepimui skirto margarino;
- apie 300 g miltų;
- 150 g (kiek daugiau nei pusė stiklinės) alaus.
Kremui:
- 300 g sūrio „Philadelphia“ be priedų;
- 250 g majonezo;
- penkių rūšių pipirų mišinio;
- 0,5 citrinos sulčių;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- 300 g lašišos (sūdytos ar silpnai rūkytos);
- kelių šakelių šviežių krapų;
- gražgarsčių;
- baltyminių ikrų papuošti.
Gaminame
Burokų tarka sutarkuojame atšaldytą margariną, maišome su miltais, pilame alų ir užminkome tešlą, ją bent valandai dedame į šaldytuvą.
Tada kočiojame maždaug 4–5 mm storio lakštais, pjaustome norima forma (aš šįkart kepiau trikampį) ir orkaitėje, įkaitintoje iki 180–190 laipsnių, iškepame 7 blynus.
Ruošiame kremą. „Philadelphia“ sūrį sumaišome su majonezu, įberiame penkių rūšių pipirų mišinio, supilame pusės citrinos sultis, įtarkuojame citrinos žievelės.
Lašišą susmulkiname mažesniais gabaliukais. Kelis griežinėlius paliekame papuošti.
Kiekvieną torto blyną pertepame kremu ir pabarstome smulkinta lašiša bei smulkintais šviežiais krapais. Taip susluoksniuojame visus septynis blynus.
Torto viršų ir šonus aptepame kremu. Šonus aplipdome baltyminiais ikrais, viršų puošiame lašišos gabalėliais, krapais, gražgarsčių lapeliais, ikrais ar kaip nors kitaip, nelygu vaizduotė.