Išsikepkite kalakuto krūtinėlę taip, kaip tai daro amerikiečiai

Šiandien visi amerikiečiai švenčia nacionalinę šventę – Padėkos dieną (angl. Thanksgiving day). Šia diena paprastai pažymima derliaus nuėmimo pabaiga.

Amerikiečiai neįsivaizduoja Padėkos dienos be kalakuto.<br>Stop kadras („YouTube“)
Amerikiečiai neįsivaizduoja Padėkos dienos be kalakuto.<br>Stop kadras („YouTube“)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-11-26 18:30, atnaujinta 2018-11-20 16:38

JAV Padėkos diena tradiciškai švenčiama ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį, o Kanadoje – antrąjį spalio pirmadienį.

Neatsiejamas šios šventės patiekalas yra keptas kalakutas. Be to, Padėkos dienai ruošiamos kimštos daržovės, bulvių košė ir kiti patiekalai.

Nors padėkos diena nėra lietuviška šventė, tačiau kodėl gi nepabandžius ir Lietuvoje išsikepti gardžios kalakutienos.

Juk skaniam maistui valgyti ypatingos progos nereikia, ar ne?

Siūlome jums išbandyti nuostabų kalakuto krūtinėlės kepsnio receptą, kuris maloniai nustebins jūsų šeimos narius.  Šį receptą pateikė amerikiečių interneto puslapis „Home Cooking Adventure“.

Šešioms-aštuonioms porcijoms reikės:

Apie 1,5 kg kalakutienos krūtinėlės be odelės ir kaulų.

Marinatui prireiks:

3 šaukštų Dižono garstyčių,

2 šaukštų balzaminio acto,

3 arbatinių šaukštelių džiovintų prieskoninių žolelių, tokių kaip rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis (pasirinkite patys tai, kas jums skaniausia),

2 arbatinių šaukštelių česnakų miltelių,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

3 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,

šviežiai maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite viryklę iki 180 laipsnių.

Gerai nuplaukite ir nudžiovinkite mėsą.

Visas marinato sudedamąsias dalis sumaišykite virtuvės kombainu ir ištepkite šiuo padažu kalakuto krūtinėlę.

Palikte mėsą marinuotis. Idealu, jei mėsa marinuosis per naktį. Trumpiausias marinavimosi laikas – 1 valanda.

Paruoštą mėsą įdėkite į keptuvę ar kepimo indą.

Apibarstykite šviežiais rozmarinais.

Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite krūtinėlę maždaug nuo 45 min. iki 1 val. Jeigu turite mėsos kepimo termometrą, jis, įsmeigtas į iškeptą krūtinėlę, turėtų rodyti 76-80 laipsnių.

Iškeptą mėsą palikite kelioms minutėms atvėsti ir supjaustę patiekite. Kaip pagaminti nepaprastai gardžią kalakuto krūtinėlę pamatykite filmuotame siužete apačioje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.