Šį obuolių pyragą, kurio receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Milda Stoškuvienė, paruošite nesudėtingai, o šeimai jis greičiausiai taip patiks, kad bus suvalgytas nė neatvėsęs.
Obuolių pyragui reikės:
- 5 didelių obuolių
- 75 ml aliejaus
- 75 ml sviesto
- 150 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 200 g miltų
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 2 a. š. cinamono.
Gaminimas:
Įmušame kiaušinius, suberiame cukrų (apie 120 g) ir viską išplakame iki purumo.
Tada suberiame vanilinį cukrų, įpilame aliejų ir tirpinto sviesto. Viską gerai sumaišome.
Miltus ir kepimo miltelius išmaišome ir supilame į bendrą masę. Viską labai gerai išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (Milda rašė, kad kepimo popieriaus nedėjo ir vis tiek puikiai iškepė).
Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir suberiame gausiai ant viršaus. Obuolių turi būti daug!
Likusį cukrų (30 g.) sumaišome su cinamonu ir apibarstome pyrago paviršių.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 – 40 minučių. Skanaus!