Anot Laimos, tortas yra toks nuostabus, kad tiesiog tirpsta burnoje.
Ar ji teisi, galite nuspręsti patys, pabandę tokį pasigaminti namuose. Pateikiame šio šventinio deserto receptą.
Biskvitui reikės:
- 5 didelių kiaušinių
- 230 g cukraus
- 230 g miltų
- 65g aliejaus
- 1 didelio pakelio vanilinio cukraus
- 20 g kepimo miltelių.
Kiaušinius, vanilinį cukrų, cukrų reikia plakti apie 5 min. plakikliu tol, kol masė patrigubės ir pabals.
Beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti
Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai, bet gerai.
Tešlą reikia pasidalinti i keturias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus 23 cm formoje.
Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 minučių, kol vos paruduos.
Pertepimui reikės:
- 2 didelių indelių konservuotų persikų (puselėmis)
- 500 ml 30-35 proc. riebumo grietinėlės
- Pakelio grietinėlės standiklio
- 100 g cukraus pudros
Papuošimui reikės:
- Migdolų drožlių
- Likusių persikų
Grietinėlę su standikliu ir cukraus pudra išplakti iki standumo.
Imkite vieną biskvitą, sulaistome su persikų sirupu iš indelio. Tepkite sluoksnį grietinėlės. Ant viršaus gražiai išdėliokite smulkiai pjaustytus persikus.
Dėkite antrą sluoksnį biskvito. Sulaistykite sirupu ir vėl tepkite grietinėlę ir dėkite persikus.
Taip sudėkite visus biskvitus. Šonus aptepkite likusia grietinėle. Apibarstykite pakepintomis migdolų drožlėmis ir papuoškite likusiais persikais.
Tortą reikia palaikyti per naktį šaldytuve. Skanaus!