Tačiau kas sakė, kad šis laikotarpis turi būti nuobodus, o ant stalo – vien prėski, dietiniai patiekalai?
Padarykite staigmeną sau ir šeimai, patiekdami šios šildančios tirštos moliūgų sriubos, pagardintos kokosų pienu, granatais ir skrudintais avinžirniais. Kad švenčių laukti būtų maloniau!
Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir skrudintais avinžirniais
Sriubai reikės:
- Šlakelio aliejaus
- 4 stiklinių kubeliais supjaustyto moliūgo
- 1 raudonos saldžiosios paprikos
- 1 mažo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 indelio kokosų pieno
- 2 stiklinių vandens arba daržovių sultinio
Prieskoniai:
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis kario
- 1/2 šaukštelio malto kumino
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) maltos aitriosios paprikos
- druskos, pipirų
Patiekimui reikės:
- Granatų sėklų
- Skrudintų karamelizuotų avinžirnių
- šviežių čiobrelių lapelių
Skrudintiems avinžirniams:
- 1 indelio avinžirnių
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio cinamono
- druskos, pipirų
Sriubos ruošimas
Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus.
Suberkite supjaustytą raudoną papriką ir pakepkite ant mažos ugnies maišydami, kol suminkštės.
Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite toliau, kol taps minkšti ir permatomi.
Suberkite moliūgus, pagardinkite prieskoniais ir dar pakepinkite apie 4 minutes.
Supilkite kokosų pieną ir vandenį (sultinį). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol moliūgas taps visiškai minkštas.
Sutrinkite viską trintuvu ir pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Patiekite apibarstę granatų sėklomis, čiobrelių lapeliais ir skrudintais avinžirniais.
Skrudintų avinžirnių paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Avinžirnius nusunkite, tada gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dubenėlyje sumaišykite aliejų, cukrų, cinamoną, druską ir pipirus. Šiame mišinyje išvoliokite avinžirnius taip, kad kiekvienas pasidengtų aliejaus mase.
Pašaukite į orkaitę 20 minučių. Tada sumaišykite ir pašaukite dar maždaug 10 minučių arba kol taps traškūs.
Šaltinis – nidosreceptai.lt