Toks tortas puikiai tinka ne tik gimtadieniui, bet ir kitoms šventėms, ypač žiemos. Juk kokosų drožlės taip primena sniegą, ar ne?
Tortui reikės:
5 kiaušinių
200 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
60 g aliejaus
2 a.š. kepimo miltelių
230 g miltų
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
450 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
Saldinto vandens.
Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki vienalytės masės.
Įpilkite į šią masę aliejaus, kepimo miltelių ir miltų. Gerai viską išmaišykite.
Kepkite biskvitą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Atvėsusį padalinkite į tris papločius. Ir paruoškite kremą.
Jam reikės išsukti kambario temperatūros sviestą su indeliu saldaus kondensuoto pieno ir kokosų drožlėmis.
Iki standumo išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kondensuoto pieno, sviesto ir kokoso drožlių mase.
Kiekvieną paplotį sulaistykite saldintu vandeniu, į kurį galima įspausti ir citrinos sulčių.
Po to visus sluoksnius ir torto viršų pertepkite kremu. Torto viršų papuoškite kokoso drožlėmis ir tuo, ką leidžia vaizduotė.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.
O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.
Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.
Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.
Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.