Užkandis, nuo kurio svečiai neatplėš akių

Ruošdami šventinius patiekalus kai kurie žmonės pasistengia, kad jie būtų ne tik gardūs, sotūs, bet ir papuoštų stalą.

Išradingai galima paruošti ne tik tortus, bet ir užkandžius.<br>Rasos Jozavitienės nuotr.
Išradingai galima paruošti ne tik tortus, bet ir užkandžius.<br>Rasos Jozavitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:03 AM

Rasa Jozvaitienė atsiuntė štai tokio „Kelmo“ receptą. Tai – salotos-užkandis, kuris neabejotinai trauks visų susirinkusių žvilgsnius ir žadins norą jo paragauti.

„Kelmo“ tešlai reikės:

250 g pieno

2 kiaušinių

0,5 stiklinės miltų

2 a. š. paprikos miltelių.

Sudedamosios įdaro dalys:

3 virtos bulvės

1 virta morka

400 g marinuotų kelmučių

200 g kumpio

200 g majonezo

3 virti kiaušiniai

50 g lydyto sūrelio

Druska

Pipirai

Salotų lapai

Petražolės

50 g svogūnų laiškų.

Iš tešlos sudedamųjų dalių iškepkite lietinius blynus. Iš abiejų pusių nupjaukite jų kraštus.

Blynus sudėkite į „takelį“, kraštus sulipdydami lydytu sūreliu.

Smulkiai sutarkuokite ir su majonezu sumaišykite morkas ir plonu sluoksneliu ištepkite blynų „takelio“ viršų. Tai bus „kelmo“ rievės.

Sutarkuokite bulves ir kiaušinius, supjaustykite kumpį juostelėmis. Susmulkinkite kelmučius ir svogūnų laiškus. Viską sumaišykite su majonezu.

Plonu sluoksniu padenkite blynus. Susukite, kraštą sutepkite lydytu sūreliu, kad priliptų. Iš atpjautų blyno kraštų, patepus juos įdaru, suformuokite „kelmui“ šaknis.

Papuošiam šį „kelmą“ kelmučiais ir petražolėmis.

Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.

Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.

Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.

O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.

Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.

Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.

Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.