Nida Degutienė ruošia salotas, kurios atstoja mėsos kepsnį

Advento laikotarpiu nemažai žmonių valgo liesesnius, ne mėsiškus patiekalus. Tačiau aktyviai gyvenantiems, ir ypač jaunimui būtini maistingi ir skanūs valgiai. Šios salotos su bolivinėmis balandomis, riešutais, sūriu ir sojų pupelėmis gali atstoti mėsos kepsnį!

Bolivinių balandų salotos su sojų pupelėmis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Bolivinių balandų salotos su sojų pupelėmis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Bolivinių balandų salotos su sojų pupelėmis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Bolivinių balandų salotos su sojų pupelėmis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Dec 7, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:12 PM

Ne be reikalo jos mūsų šeimoje gavo užtarnautą „baltymų bombos“ pavadinimą.

Bolivinių balandų, sojų pupelių salotos su burokais, feta ir riešutais

Salotoms:

1 stiklinė (440 g) bolivinių balandų (angl. quinoa). Tiks tiek baltos, tiek raudonos bolivinės balandos.

2.5 stiklinės verdančio vandens

2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti gabaliukais

Alyvuogių aliejaus

2 stiklinės sojų pupelių. Jei neturite galimybės nusipirkti sojų pupelių (ieškokite šaldytų produktų skyriuje, jos dar vadinamos edamame), pakeiskite žaliais žirneliais arba įprastomis pupelėmis

3 kepti arba rauginti burokėliai, supjaustyti griežinėliais

1 stiklinė (apie 120 g) paskrudintų graikiškų arba pekanų riešutų

80-100 g fetos sūrio

Padažui: 

120 ml alyvuogių aliejaus

1 šaukštas raudonojo vyno acto

120 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių

1 šaukštelis druskos

1 šaukštas cukraus

Išvirkite bolivines balandas pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol kruopos pavirs panašios į mažas spyruoklytes. Palikite uždengtame puode išjungę kaitrą, kad jos galutinai išbrinktų ir sugertų visą vandenį, kuriame virė.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies maišydami, kol jie suminkštės, taps skaidrūs. Pasūdykite ir atidėkite į šalį.

Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite sojų pupeles (apie 10 min), tada nukoškite ir perliekite lediniu vandeniu, kad pupelės išliktų skaisčiai žalios.

Sumaišykite visus ingredientus padažui.

Sumaišykite bolivines balandas, apkepintus svogūnus, sojų pupeles, burokus ir riešutus, užpilkite padažu, dar kartą viską sumaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Pabarstykite fetos sūriu ir patiekite iškart.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.