Jai reikės:
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
60 g morkų
3 v. š. citrinos sulčių
50 g raugintų agurkų
50 g šviežių agurkų
50 g cukinijų
50 g porų
kelių svogūno laiškų
šakelės krapų
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Veganiškam majonezui:
40 g anakardžių riešutų
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
1/2 v. š. maltų garstyčių
100 ml vandens
2-3 skiltelės česnako
1 1/2 a. š. druskos
1/2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. ciberžolės
Gaminimas:
Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių.
Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus. Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu.
Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.
Receptas iš knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.