Šią baltąją mišrainę kerta ir tie, kurie nevalgo majonezo

Baltoji mišrainė – nuolatinis „svečias“ ant daugelio švenčių stalo. Bet jeigu jūsų kompanijoje yra veganų, nustebinkite juos mišraine, kurios receptą siūlo žaliojo maisto ekspertė, medikė Gražina Gum. „Tai beveik tokia pati, kaip ir tradicinė baltoji mišrainė. Ir patinka visiems“, – patikino G.Gum, šį patiekalą vadinanti topiniu. Išbandykite!

Baltoji mišrainė dažnai puikuojasi ant švenčių stalo.<br>123rf nuotr.
Baltoji mišrainė dažnai puikuojasi ant švenčių stalo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 8:13 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:55 PM

Jai reikės:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

60 g morkų

3 v. š. citrinos sulčių

50 g raugintų agurkų

50 g šviežių agurkų

50 g cukinijų

50 g porų

kelių svogūno laiškų

šakelės krapų

žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Veganiškam majonezui:

40 g anakardžių riešutų

3 v. š. saulėgrąžų aliejaus

1/2 v. š. maltų garstyčių

100 ml vandens

2-3 skiltelės česnako

1 1/2 a. š. druskos

1/2 v. š. citrinos sulčių

1/2 a. š. ciberžolės

Gaminimas:

Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių.

Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus. Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu.

Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.

Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Receptas iš knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.