Traškūs viščiukų sparneliai
Reikės:
500 g viščiukų sparnelių
2 kiaušinių trynių
70 g sviesto
130 g sūrio
2 valg. šaukštų aliejaus 1 valg. šaukšto majonezo druskos žiupsnelio
maltų juodųjų pipirų Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
Į dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį dėkite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokioms 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25–30 minučių.