Po žiemos pasninko pasilepinkite gardžiu kalėdiniu troškiniu

Po pasninko ir vegetariškų Kūčių per Kalėdas dažnam norisi pasimėgauti mėsa. Ir nors per Kalėdas dažniausiai šeimininkės kepa žąsį, galima šeimą nustebinti ir iš kitokios mėsos pagamintais patiekalais.

Triušienos troškinys patiks išsiilgusiems mėsos.<br>Mildos Stoškuvienės nuotr.
Triušienos troškinys patiks išsiilgusiems mėsos.<br>Mildos Stoškuvienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Stoškuvienė

Dec 16, 2015, 5:37 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:20 AM

Štai Milda Stoškuvienė savo šeimai per šventes patiekia gardžią troškintą triušieną. Receptas nesudėtingas, o rezultatas – tiesiog puikus. Įvertinkite šį receptą ir jūs.

Reikės:

1 triušio (apie 1-1,5 kg)

3 morkų

3 svogūnų

citrininių pipirų

muskatų

druskos

aliejaus.

Triušį supjaustykite gabalėliais, įtrinkite prieskoniais ir palaikykite keletą valandų.

Keptuvėje su aliejumi pakepkite sutarkuotas morkas bei susmulkintus svogūnus, paskaninkite juos pipirais ir druska.

Keptuvėje su aliejumi apkepkite ir triušio gabalėlius. Tada sudėkite juos į troškintuvą, ant viršaus suberkite morkas ir svogūnus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol mėsa suminkštės.

Patiekite su bulvių koše ir įvairiomis daržovėmis.

Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.

Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.

Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.

O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.

Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.

Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.

Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.