Nustebinkite svečius: silkė pataluose kitaip

Šis vienas populiariausių švenčių stalo patiekalų dažnai būna patiekiamas sluoksniuojant ingredientus giliame dubenyje. Išbandykite silkę po patalais kitaip! Ne užklokite žuvį, o susukite ją į patalus – toks valgis ir nustebins svečius, ir papuoš stalą.

Silkė pataluose.<br>123rf nuotr.
Silkė pataluose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 1:29 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 9:08 AM

Reikės:

2 silkių filė, 2 virtų bulvių, 3 virtų burokėlių, 1 obuolio, 1 svogūno, 2 kiaušinių, majonezo.

Silkių filė supjaustykite gabalėliais, bulves ir obuolius – kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite silkę ir daržoves su majonezu.

Burokėlius sutarkuokite ir nuspauskite skystį, įmaišykite šiek tiek majonezo. Berkite juos ant pailgo plėvelės gabalėlio, į centrą dėkite silkių ir bulvių masę ir, atsargiai keldami vieną ilgąjį plėvelės kraštą, susukite, kad burokėliai apglėbtų silkę iš visų pusių. Lengvai suspauskite.

Dėkite patiekalą į pailgą lėkštę, atsargiai išvyniokite jį iš plėvelės ir rankomis suformuokite gražią vyniotinio formą. Padėkite šaltai.

Prieš patiekdami apibarstykite virtais kiaušiniais, puoškite iš baltymų išpjaustytomis gėlėmis ar snaigėmis.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.