Meduje keptas kalakutas – kalėdinio stalo karalius

„Kalėdiniai patiekalai – tai išskirtiniai tradiciniai valgiai, kurie gaminami dažniausiai tik šiuo laikotarpiu ir yra tai, ko kasmet išsiilgstame. Nors daugelis šventinių patiekalų receptų plačiai naudojami, kiekviena šeimininkė vis kitaip juos gamina – pritaiko jį šeimos narių pageidavimams, papildo ar pakoreguoja ingredientų sąrašą. Tačiau kartais norisi paragauti įprastų skonių“, – sakė prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Meduje keptas kalakutas.<br>123rf nuotr.
Meduje keptas kalakutas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-20 10:55, atnaujinta 2017-09-28 09:29

Nors Kalėdų pagrindiniam patiekalui Lietuvoje įprasta gaminti įvairiausius valgius, vienas dažniausių – įdaryta višta, antis ar kalakutas.

„IKI“ kulinarė rekomenduoja tradicinio, meduje kepto įdaryto kalakuto receptą, kurį tikrai verta išmėginti.

Meduje keptas kalakutas

Reikės: 75 g sviesto, svogūno, 400 g rūkytų dešrelių, čiobrelių, 2 citrinų, kiaušinio, 100 g džiūvėsėlių, 2 arbat. šaukštelių paukštienos prieskonių, 4 kg sveriančio kalakuto, šaukšto medaus.

Gaminimas. 25 g sviesto išlydykite didelėje keptuvėje. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir troškinkite 5 minutes, kol suminkštės. Nedideliais griežinėliais supjaustykite dešreles ir sudėkite į dubenį. Kartu dėkite apkepintus svogūnus, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, pusę turimos citrinos žievelės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite.

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 170 °C. Kalakutą gerai nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite į vidų įdarą. Dėkite į kepimo skardą. Įtrinkite krūtinės dalį sviestu ir uždenkite folija. Kepkite orkaitėje 2 valandas. Keptuvėje medų sumaišykite su likusiu sviestu ir citrinos žievele, kol sviestas ir medus gerai išsilydys.

Nuimkite foliją ir šiuo mišiniu gerai ištepkite kalakutą. Apibarstykite paukštienos prieskoniais. Į kepimo indą įpilkite 125 ml vandens ir kepkite dar valandą su puse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.