Skanėstai, kuriems neatsispirs net ir patys sočiausi svečiai

2015 m. gruodžio 20 d. 12:31
Nėra tiksliai žinoma, kada atsirado jogurtas. Neaišku, kas pirmieji pradėjo jį gaminti, tačiau neabejojama, kad jis buvo vartojamas dar prieš atsirandant žemdirbystei.
Daugiau nuotraukų (3)
Pasiekęs Europą, jogurtas buvo vertinamas gydant žarnyno ligas. Tačiau iki praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio Vakarų šalyse jo buvo suvartojama palyginti nedaug.
Jogurtas išpopuliarėjo pradėjus jo gamyboje naudoti vaisių skonio sirupą. Tikras jo aukso amžius prasidėjo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje, pradėjus jogurtą skaninti natūraliais vaisiais. Taip buvo surastas vartotojui priimtiniausias skonis.
Šventėms pasigaminkite skanėstų, kurie ir papuoš stalą, ir neapsunkins skrandžio.
Jogurtinis tortas  
Reikės:
biskvito lakšto (pirktinio arba išsikepkite patys)
800 ml švelnaus jogurto „Pasaka“ (rinkitės pagal skonį – derinkite prie uogų, kurių turite)
100 ml pieno
35 g želatinos
vaisių želė (jo spalvą taip pat derinkite prie uogų)
100 g cukraus
uogų – braškių, gervuogių, aviečių, serbentų, vynuogių, apelsinų.
Vos vos pašildykite pieną ir užpilkite želatiną. Palaukite, kol išbrinks, po to pakaitinkite garų vonelėje, kol kristalai visai ištirps. Įmaišykite cukrų. Želatinos masę supilkite į jogurtą ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol masė šiek tiek sutvirtės.
Torto formos dugną išklokite biskvitu, jį šiek tiek apšlakstykite sultimis. Dėkite keletą uogų (nebūtinai) ir užpilkite jogurto mase. Tortą dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite vaisių želė, kaip nurodyta instrukcijoje. Kai želė pradės stingti, užpilkite jos sluoksnį ant torto ir puoškite jį šviežiomis uogomis. Tortą vėl dėkite į šaldytuvą, kol gerai sustings.
Prieš patiekdami atsargiai išimkite jį iš formos. Šonus galite puošti skaldytais migdolais, biskvito trupiniais.
Jogurto ir mangų gėrimas
Šis gėrimas labai populiarus Azijoje, ypač Indijoje. Jis gaivus, skanus ir sveikas. Puikiai atgaivina karštą dieną, tačiau tiks ir šventėms, ir pošventiniam laikotarpiui, kai norisi susilaikyti nuo sočių ir riebių valgių.
Reikės:
255 ml natūralaus skonio švelnaus jogurto „Pasaka“
130 ml pieno
130 ml konservuotų mangų (arba 200 g šviežio vaisiaus)
4 arb. šaukštelių cukraus
Visus ingredientus dėkite į kokteilių plaktuvą ir plakite 2 minutes. Išpilstykite į stiklines, puoškite mėtos šakele ar šviežiomis uogomis. Jeigu norite, apibarstykite kokteilį trintomis kardamonų sėklomis, riešutais, cinamonu ar keletu druskos kristalų.
Paruoštą gėrimą šaldytuve galima laikyti 24 valandas.
jogurtasgėrimastortas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.