„Kūčias visuomet sutinkame namie, su šeima, prie stalo su įprastu skaičiumi – dvylika – patiekalų“, – pasakojo Kristina.
Prieš šventes ji pasidalino kekso, kuris valgomas Šv. Kalėdų dieną, tik išpakavus dovanas, receptu. Jį sužinojo iš virtualios draugės Inos.
Kalėdinis Kristinos Savickytės-Damanskienės keksas
Ingredientai:
- 200 g margarino kepiniams
- 200 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 200 g grietinės
- 350 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Vanilinio cukraus
- 0,5 pakelio (150 g) mėgstamo riešutų ir džiovintų vaisių mišinio („Studentų maistas“, „Karališkasis mišinys“)
Gaminimo eiga:
Ištirpinkite margariną, supilkite cukrų ir išsukite – maišykite tol, kol cukrus ištirps. Nepertraukiamai maišant, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę kartu su kepimo milteliais, suberkite miltus ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Galiausiai suberkite nuplautas razinas ir riešutus (pastaruosius K. Savickytė-Damanskienė pasmulkina per pusę ar į keturias dalis, bet tai nėra nebūtina). Masę supilkite į kekso formą ir apie valandą kepkite 180°C temperatūroje.