Tradicinė silkė kitaip: suktinukai su džiovintais grybais

Tikriausiai pagrindinis kasmet laukiamas Kalėdų stebuklas – tai galimybė kartu su visa šeima susėsti prie bendro šventinio stalo. O jam, be abejonės, kiekvienas ruošiame savo tradicinius šventinius patiekalus, kurie nesikeičia metai iš metų.

Silkės suktinukai su grybais.<br>123rf nuotr.
Silkės suktinukai su grybais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 11:39 PM

Puoselėdami gražias lietuviškas šventinio stalo tradicijas, prekybos tinklo „IKI“ kulinarai siūlo patiekalų receptų, be kurių tikrai neapsieinama per žiemos šventes.

„Kalėdiniai patiekalai – tai išskirtiniai tradiciniai valgiai, kurie gaminami dažniausiai tik šiuo laikotarpiu ir yra tai, ko kasmet išsiilgstame. Nors daugelis šventinių patiekalų receptų plačiai naudojami, tačiau kiekviena šeimininkė vis kitaip juos gamina – pritaiko jį šeimos narių pageidavimams, papildo ar pakoreguoja ingredientų sąrašą“, – sakė prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Tikriausiai nė vienas Kūčių vakarienės neįsivaizduojame be patiekalų su silke. Labai dažnai šeimininkės ją gamindavo su rudenį pririnktais ir sudžiovintais grybais.

A. Rasmussen pateikė silkės suktinukų su grybais receptą, kuris privers į tradicinius valgius pažiūrėti kiek kitaip.

Jums reikės: silkių, 2 vnt. svogūnų, džiovintų grybų, 2 valg. šaukštų aliejaus, žiupsnelio druskos ir pipirų, petražolių lapelių ir šlakelio acto.

Išdarinėkite silkes, perpjaukite jas išilgai į dvi dalis. Pabarstykite susmulkintais petražolių lapeliais, apšlakstykite actu ir aliejumi. Taip paruoštą silkę palaikykite apie valandą, leiskite įsigerti skoniams.

Tuo metu supjaustykite svogūną plonais griežinėliais ir apkepkite, kol suminkštės ir įgis auksinę spalvą. Sudėkite į keptuvę smulkiai supjaustytus grybus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir dar šiek tiek pakepinkite. Įdarui atvėsus, jį dėkite ant silkių filė ir jas suvyniokite.

Patiekdami perpjaukite suktinukus, išdėliokite ant lėkštės ir papuoškite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.