Keksiukams reikės:
- 2 didelių kriaušių,
- 300 gramų miltų,
- šaukštelio kepimo miltelių,
- 2 šaukštelių cinamono,
- 90 gramų rudojo cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 250 mililitrų pieno,
- 100 gramų tirpinto sviesto,
- 100 gramų irisinių saldainių.
Kremui:
- 250 gramų maskarponės sūrio,
- 100 gramų cukraus pudros,
- kelių lašų citrinos sulčių.
Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu, cukrumi ir kepimo milteliais. Atskirame inde išplakite kiaušinius. Tada į kiaušinių plakinį supilkite pieną ir tirpintą sviestą. Sumaišykite miltus su kiaušinių mase.
Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Taip pat mažais kubeliais supjaustykite irisus, kad juos būtų galima tolygiai paskirstyti tešloje. Į tešlą sudėkite kriaušes ir irisinius saldainius. Išmaišę iki vientisos masės, ją sudėkite į kepimo formeles.
Keksiukus kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Kremui visus produktus sumaišome ir plakame su mikseriu apie 10 min. Puošiame keksiukus.