Keksiukų karalienė L. Rimgailė pasidalijo šventiniu receptu

Be kokio saldumyno neįsivaizduojamas Kalėdų rytas? Gal tai iš kartos į kartą perduodamas receptas, o gal asmeninės kūrybos vaisius?

L. Rimgailė tituluojama keksiukų karaliene.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L. Rimgailė tituluojama keksiukų karaliene.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-24 10:25, atnaujinta 2021-12-28 15:31

Keksiukų karaliene tituluojama vilnietė renginių organizatorė Liucina Rimgailė šventėms dažnai kepa biskvitinius morkų pyragus arba keksiukus su riešutais ir kokosais.

Šį receptą ji labai seniai užtiko internete.

„Biskvitą naudoju kaip pagrindą tortui arba keksiukams.

Ypatingas jų skonis dar geriau atsiskleidžia pritaikius kremą. Man labiausiai patinka su šiuo biskvitu derinti kremą, pagamintą iš kreminio sūrio ir grietinėlės arba varškės“, – teigė L.Rimgailė.

Pagrindinė tradicija, kurios ji laikosi kiekvienais metais, – per Kūčias ir Kalėdas būtinai susitinka su visa šeima.

„Sėdame prie stalo, po staltiese padėta šiek tiek šieno, ragaujame dvylika arba daugiau patiekalų. Juos pasidalinusios gamina visos šeimos moterys. Kol kas šeimoje turime tik vieną vaiką – mano sūnėną: dovanojant dovanas jam tenka daugiausia dėmesio“, – pasakojo L.Rimgailė.

Riešutais ir kremu puošti šventiniai keksiukai

Reikės:

  • 2 puodelių (280 g) miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių sodos
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • pusės arbatinio šaukštelio maltų muskato riešutų
  • 3/4 šaukštelio druskos
  • 3 puodelių (600 g) tarkuotų morkų
  • 150 g kapotų lazdyno riešutų
  • 100 g kokosų drožlių
  • 1 puodelio (200 g) rudojo cukraus
  • 1 puodelio (220 ml) saulėgrąžų aliejaus
  • 4 didelių kiaušinių
  • vieno apelsino žievelės

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C temperatūros, į keksiukų formeles sudėkite popierinius krepšelius.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutus, apelsino žievelę ir druską.

Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.

Trečiame dubenyje aliejų su cukrumi išplakite iki vientisos masės.

Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite.

Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišykite miltų mišinį. Sausų miltų neturi likti.

Galiausiai į tešlą įmaišykite morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.

Paruoštą tešlą supilstykite į krepšelius, šiek tiek pabarstykite kapotais riešutais ir kepkite apie 30 min. Puoškite kremu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.