Ką dėti ant stalo pasitinkant Beždžionės metus, kad lydėtų sėkmė

Kiti metai, kuomet pagal Rytų kalendorių karaliaus Raudonoji Ugninė Beždžionė, bus išties ypatingi ir pilni staigmenų, bent jau taip žada astrologai. O ką reikėtų dėti ant stalo, pasitinkant Beždžionės metus?

Toks „beždžioniškas“ užkandis tiks ir prie aperityvo, ir vietoje deserto.<br>123rf nuotr.
Toks „beždžioniškas“ užkandis tiks ir prie aperityvo, ir vietoje deserto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 7:27 PM

Štai keletas valgiaraščio idėjų, kurios palengvins pasiruošimą šventei ir padės išspręsti galvosūkį, kuo pavaišinti svečius. Jei norite, kad 2016-aisiaisiais lydėtų sėkmė, ant stalo dėkite tokius valgius, kurie patiktų metų šeimininkei Beždžionei. Juk Ugninė Beždžionė bus 2016 metų valdovė, ir apdovanos sėkme tuos, kurie sugebės jai įtikti.

Tad ką reikėtų dėti ant stalo? Visų pirma, be abejo, ką nors su bananais, apelsinais, kitais vaisiais.

Štai keletas receptų, kuriuos pateikė interneto portalas „takprosto.cc“. Išbandykite!

Salotos su bananais

Reikės:

2 bananų

2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

100 g kietojo sūrio

100 g kumpio

50 g kedrų riešutų

šviežių petražolių

pagal skonį maltų juodųjų pipirų

1 valgomojo šaukšto majonezo arba grietinės.

Supjaustykite bananus griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

Sutarkuokite sūrį stambia trintuve, supjaustykite kumpį. Smulkiai supjaustykite šviežias petražoles, o 1 arbatinį šaukštelį kedro riešutų susmulkinkite kočėlu.

Sumaišykite bananus, sūrį, kumpį, petražoles, nesusmulkintus ir susmulkintus riešutus. Pagal skonį užberkite pipirų bei paskaninkite salotas majonezu arba grietine.

Galima pagardinti salotas ir pomidorų skiltelėmis, virtų putpelių kiaušinių puselėmis, taip pat granatų sėklomis.

Vieno kąsnio sumuštinukai su silke ir obuoliais

Reikės:

7 silkių filė su prieskoniais

300 ml grietinės

1 valgomojo šaukšto Dižono garstyčių

2 arbatinių šaukštelių cukraus

1 obuolio

1 valgomojo šaukšto obuolių acto

duoniukų arba krekerių.

Ruošimo eiga:

Supjaustykite silkių filė nedideliais vienodais gabalėliais.

Smulkiai sutarkuotą obuolį sumaišykite su grietine, pipirais, actu ir cukrumi. Užbarstykite druskos ir pipirų.

Pagamintu padažu užliekite silkę ir palikite porai valandų marinuotis. Po to pagaminkite vieno kąsnio sumuštinukus su silke, obuolių padažu ir, jei norite, papuoškite juos žalumynais.

Vaisių vėrinukai su kumpiu

Reikės:

12 didelių vynuogių

1 kivio

1 banano

konservuotų ananasų arba persikų

8 plonai supjaustyto kumpio gabalėlių

medinių pagaliukų suverti

1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių.

Ruošimo eiga:

Pamerkite medinius pagaliukus porai valandų į vandenį arba baltąjį vyną.

Supjaustykite kivį, bananą ir ananasą. Verkite ant pagaliukų gabaliuką ananaso, vynuogę, bananą, kivį, vėl vynuogę, arba taip, kaip jums patinka.

Apvyniokite vaisių vėrinukus kumpio griežinėliais ir kiekvieną apšlakstykite citrinų sultimis.

Pakepkite vėrinukus ant grotelių ar paprasčiausios keptuvės 5-7 minutes. Galima juos patiekti tiek ir karštus, tiek ir šaltus.

Vaisių vėrinukai

Reikės: 

saujos vynuogių 

mandarinų 

persikų 

bananų

obuolių. 

Šiai gražiai užkandėlei galite naudoti bet kokius vaisius, kokius mėgstate. Verkite juos ant medinių pagaliukų, o juos įsmeikite į melioną. Didesnius vaisius supjaustykite mažesniais gabalėliais, stambesnius verkite sveikus. 

Toks užkandis tiks ir prie aperityvo, ir vietoje deserto. Pirmuoju atveju vaisius galite derinti su sūriu ar kumpiu.

Ant butelio kepta višta

Reikės:

visos vištos ar viščiuko

kalendros

maltos paprikos miltelių

druskos ir pipirų

4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

1 butelio tamsaus alaus.

Ruošimo eiga:

Įtrinkite vištą alyvuogių aliejumi, grūsta kalendra, paprika, druska ir pipirais. Palikite porai valandų marinuotis.

Alaus butelį švariai nuplaukite iš išorės su vandeniu ir muilu, pašalinkite etiketę.

Išklokite gilią kepimo formą folija ir įpilkite į ją maždaug 2/3 tamsaus alaus. 

Užmaukite vištą ant butelio ir pastatykite kepimo inde.

Pašaukite vištą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių.

Aukso spalvą įgavusią vištą galima patiekti ant stalo. Patiekite su salotomis iš kininio kopūsto, poros pjaustytų bananų, vieno apelsino. Salotas apliekite aliejaus ir citrinos užpilu, pagardinkite žiupsneliu druskos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.