Tikras stalo hitas: bulvių ir sūrio bokšteliai

Norite, kad aplink stalą sėdintys svečiai ar namiškiai aiktelėtų, pamatę naują jūsų patiekalą? Pagaminkite štai tokius bulvių ir sūrio bokštelius – jie nereikalauja nei įmantrių produktų, nei didelių įgūdžių.

Bulvių bokšteliai.<br>Stopkadras iš Youtube/Home Cooking Adventures.
Bulvių bokšteliai.<br>Stopkadras iš Youtube/Home Cooking Adventures.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 2:31 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 6:22 PM

Čiobreliais, česnakais ir kietuoju sūriu paskanintus bulvių bokštelius galite patiekti ir užkandžiui, ir kaip garnyrą. 

Keksiukų formeles reikia ištepti sviestu ir atidėti į šalį.

Nuskusti 8-10 bulvių (1,4 kg), supjaustyti jas daržovių pjaustykle labai plonomis skiltelėmis. Supilti į dubenį ir aplieti 45 g lydyto sviesto, išmaišyti. Užtarkuoti 25 g parmezano arba kito kietojo sūrio, įberti česnakų granulių arba miltelių, druskos, pipirų, čiobrelių. 

Sumaišyti, kad prieskoniai pasiskirstytų ir padengtų visas bulves ir susluoksniuoti bulvių skilteles – padaryti savotišką bokštelį.

Bokštelius dėti į keksiukų formeles, apibarstyti pipirais ir dėti į 190 laipsnių orkaitę.

Kepti 55 – 60 minučių, kol pakraštėliai taps aukso spalvos, o vidus bus minkštas.

Išėmus iš orkaitės palaikyti 5 minutes, o po to traukti bokštelius iš formelių ir dėti ant lėkštės. Patiekiant galima dar apibarstysi kietuoju sūriu ir čiobreliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.