Kokosinis tortas „Bounty“: gaila, kad neišbandžiau anksčiau

Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavusi supratau, kad be reikalo tiek delsiau. Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir „tikrus“, saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka.

Kokosinis tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“
Kokosinis tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Jan 16, 2019, 5:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:06 AM

Tešlai:

  • 150 g minkšto sviesto;
  • 1 trynys;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 v. š. kakavos miltelių;
  • 140 g miltų.

Kokosiniam sluoksniui:

  • 6 kiaušinio baltymai;
  • 200 g kokoso drožlių;  
  • 150 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

Kremui:

  • 5 kiaušinio tryniai;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 200 g minkšto sviesto;
  • 200 ml pieno;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 v. š. romo arba konjako.

Šokoladiniam glajui:

  • 100 g šokolado;
  • 100 g 35–36 % riebumo grietinėlės.  

Kaip gaminti

Tešla. Išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir „sieneles“ iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.

Kokosinis sluoksnis. Baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis. Pilame kokoso-baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.

Kremas. Trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname.

Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.

Šokoladinis glajus. Puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti. Užpilame ant torto. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau – parai.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.