„Žemaičių“ blynai, kurie negali nepavykti

Šio recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Žemaičių blynai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Žemaičių blynai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jan 24, 2019, 4:21 PM, atnaujinta Jan 25, 2023, 9:32 AM

Reikės:

  • 15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. miltų;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • 1 a. š. druskos;

Įdarui:

  • 300 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 150 g grietinės;
  • 150 g pieno;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 a. š. miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šviežių krapų.

1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską, gerai viską išminkykite.

2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 9 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.