Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas – slaptasis pyrago ginklas (ingredientas).
Beje, labai dažnai perku prieskoninius augalus vazonėliuose, ypač baziliką. Tik jie dažniausiai neilgai išbūna žali ant mano palangės. O šis bazilikas žaliavo turbūt porą mėnesių ir net pražydo! Kažkokia pasaka! Žiedą nuskyniau ir įamžinau su šiuo pyragu.
Šį pyragą kepiau 20 cm kvadratinėje formoje lygiai 35 minutes. Galima pyragą kepti ir didesnėje formoje, tik jis bus plonesnis, o ir kepimo laikas gali skirtis.
Dėjau vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi.
Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis. Naudojau gerą 54 proc. kakavos juodąjį šokoladą. Iš savo ankstesnės nesėkmių patirties, kepiniams rekomenduoju naudoti gerą (bent 54 proc. kakavos) šokoladą. Kepant su prastesniu šokoladu, gali įvykti visokių nemalonių nesklandumų (pavyzdžiui, išsiskirti per daug riebalų), o ir skonis stipriai nukentės.
Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu.
Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais
Receptas adaptuotas iš Neringa blogas
Ingredientai (20 cm skersmens kvadratinei formai)
- 150 g sviesto
- 150 g juodojo šokolado
- 3 kiaušiniai
- 130 g cukraus
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 100 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 2 bananai
- 25 žalio baziliko lapeliai
Gaminimo eiga
Sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodelį ir ištirpinkite ant nedidelės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Supilkite truputį atvėsusį sviesto-šokolado mišinį, išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Suberkite į tešlą ir įmaišykite.
Bananus supjaustykite griežinėliais. Baziliko lapelius susmulkinkite. Viską įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite.
Kepkite įkaitintoje iki 180º C orkaitėje (160º C orkaitėje su ventiliatorium) apie 35-45 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
Daugiau – bakingsecrets.lt