Naminiai bulvių traškučiai – paprasčiau nei įsivaizduojate

Bulvių traškučių niekada neperku. Nors jei kažkas jų nuperka, neatsisakau jų valgyti. Nesu nei prieš juos, nei jų fanė. Bet, patikėkite, natūralūs naminiai bulvių traškučiai yra skanūs. Kai žinai, kad į juos nepridėta gausybės visokių E, tad ir krimsteltėti kur kas smagiau. Jei porai žmonių noriu pagaminti traškučių, imu 0,5 kg bulvių. Gerai jas nuplaunu. Skusti nereikia.

Naminiai bulvių traškučiai.<br>G.Kubiliūtės nuotr.
Naminiai bulvių traškučiai.<br>G.Kubiliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gina Kubiliūtė, „The kitchen i love“

Jan 15, 2016, 1:11 PM, atnaujinta Jan 8, 2023, 1:29 PM

Su specialia pjaustykle supjaustau labai plonais griežinėliais, kelis kartus perplaunu šaltu vandeniu, nusausinu.

Gerai įkaitinu 0,5 l aliejaus, sumetu bulves, jas kaskart pamaišau, kad vienodai iškeptų.

Kepu apie 5 min.

Ištraukiu iš aliejaus ir palaikau keliasdešimt sekundžių sietelyje, kad nuvarvėtų aliejus.

Sudedu į dubenį ir pabarstau druska bei mėgstamais prieskoniais.

Ir – opa: traškūs naminiai bulvių traškučiai!

Daugiau – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.