Varškės blynai: iškart kepkite dvigubą porciją, kitaip neužteks

Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. Šiuos blynus kepiau jau keliasdešimt kartų, sakyčiau, tai vieni skaniausių blynų.

Varškės blynai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Varškės blynai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Jan 18, 2019, 3:57 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 3:04 PM

Iš anksto patariu: svarbiausia – nepermaišykite tešlos. Baltymus įmaišykite palengva, lėtais sukamaisiais judesiais, kad blynai būtų purūs.

Tešla turi gautis tiršta, grietinės tirštumo. Varškę naudoju paprastą, ne pačią rupiausią ir sausiausią. Jei tešla būtų per daug tiršta, įpilkite šlakelį pieno.

Iš šio kiekio gaunasi apie 12 blynų. Siūlau iškart daryti dvigubą normą.

Nors blynai skanūs ir vieni, su skystu medumi taip pat visai neblogai!

Varškės blynai

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g varškės;
  • 200 g grietinės;
  • 110 g miltų;
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga

Kiaušinio trynius išplakite su varške, grietine, cukrumi ir vanile.

Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje.

Suberkite miltų mišinį, viską išmaišykite.

Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Palengva įmaišykite į tešlą.

Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų sausio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.